Menu Zavřít

Divoká tříkolka Can-Am Sypder F3-S slibuje, že umí jezdit smykem

4. 8. 2016
Autor: BRP

Nejnovější produkt zámořského výrobce rekreačních vozidel dostal režim Sport, který umožňuje řízené protáčení zadního kola.

Pod značkou Can-Am Spyder vyrábí kanadská společnost BRP (Bombardier Recreational Products) tříkolky poháněné tříválcovým motorem Rotax 1330 Ace. Prodávají se také v Evropě a občas je potkat i na českých silnicích. V rámci novinek pro modelový rok 2017 společnost představila inovovaný model Can-Am Spyder F3-S s režimem Sport. Co je na něm zvláštního? Umožňuje „kontrolované protáčení zadního kola“ a tedy projetí zatáčky akceleračním smykem. Elektronický stabilizační systém ale pořád hlídá, aby se věci nevymkly kontrole.

Jízdní režimy umožňující větší či menší míru prokluzu poháněných kol nejsou ničím výjimečným u sportovních aut ani motocyklů. U tříkolky jde ale o novum.

Motor Spyderu F3-S je naladěný na výkon 86 kW v 7250 ot./min. a točivý moment 130 Nm v 5000 ot./min. Přenos hnací síly na zadní kolo zajišťuje šestistupňová poloautomatická převodovka se sekvenčním řazením. Zákazník si může vybrat ze čtyř provedení jezdecké ergonomie – od sportovní s předkloněným trupem až po sezení s rovnými zády a nohama vpředu jako na tradičních amerických motocyklech.

Can-Am Spyder F3-S stojí 640 tisíc korun. Nový model se sportovním režimem by měl být u prodejců k dispozici od druhé poloviny letošního roku.

BRP vyrábí vedle tříkolek Can-Am Spyder také čtyřkolky, sněžné a vodní skútry nebo motory Rotax včetně těch leteckých.


Čtěte dále:

BRAND24

Indian Chieftain Dark Horse je černou ovcí ikonické značky

Energica Eva a Ego jsou italské superbiky s elektrickým pohonem

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).