Menu Zavřít

Český miliardář koupil za 65 milionů vzácný dopis s Červenými Mauritii

17. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Anonymní český sběratel koupil za 65 milionů korun dopis s dvěma Červenými Mauritii. Český investor již vlastní dvě nejcennější známky světa, Červeného a Modrého Mauritia. Takto vzniklý soubor je podle expertů hodnotnější než sbírka Mauritiů v britské královské sbírce, informoval dnes server iHned.cz.

Obálku s dvěma Červenými Mauritii, takzvaný Bombay Cover, získal český sběratel na konci loňského roku v aukci. „Za tu cenu, 2,4 milionu eur, to byla na aukci ve Švýcarsku velmi výhodná koupě,“ řekl serveru soudní znalec z oboru filatelie David Kopřiva.

Jméno nového vlastníka Kopřiva nesdělil. Řekl pouze, že jde o českého patriota, který obálku nekoupil z obchodních důvodů. Podle iHned.cz plánuje majitel odhalit svoji identitu na Světové výstavě poštovních známek PRAGA 2018, kde budou známky vystaveny.

Modrého a Červeného Mauritia český investor koupil loni. Cena nebyla zveřejněna, ale v médiích se spekulovalo o částce kolem 100 milionů korun.

BRAND24

Obálka ofrankovaná dvojící Červených Mauritiů obsahuje dopis, který kdysi mířil z Mauricia do Bombaje. Jediným konkurentem pro Bombay Cover je takzvaný Bordeaux Cover, na kterém je zároveň Modrý i Červený Mauritius, uvedl server iHned.cz.

Čtěte dále:

Klimtův obraz se vydražil za 1,5 miliardy. Dříve patřil Národní galerii v Praze

Kus historie na prodej: za Flemingovu plíseň dáte přes 100 tisíc

Kupkův obraz Tvar Modré se v New Yorku vydražil za 55 milionů korun

Nejdražší náramkové hodinky na světě se prodaly za 280 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).