Menu Zavřít

Britský designér navrhl superjachtu. Má kino i potápěčský bazén

23. 7. 2016
Autor: Andy Waugh

Jen některý ze světových boháčů si bude moct pomýšlet na koupi superjachty, jejíž návrh nedávno představil britský designér Andy Waugh. Více než 130 metrů dlouhá loď bude mít na palubě několik promítacích sálů, posilovnu nebo třeba lázně. Pokud se opravdu dočká realizace, zařadí se mezi největší superjachty světa.

Tomu bude odpovídat i její cena. Pětipatrová jachta s anglickýcm názvem Epiphany by mohla vyjít na částku mezi 200 a 300 miliony dolarů, uvedl Architectual Digest.

Nejde přitom jen o samotné rozměry lodi, ale také o její luxusní vybavení. Jednou z nejobdivuhodnějších součástí jachty je soukromé patro majitele. Tomu je k dispozici promítací sál, kancelář, jacuzzi a obrovský obývací pokoj se zvýšeným stropem doplněný o balkon.

V patře pod ním počítá návrh se čtyřmi luxusními kajutami pro hosty. Ti budou mít výhled každý z vlastního balkonu. Samozřejmostí je společný prostor pro hry nebo promítání filmů, ale také lázně, posilovna a jídelna. Šťastlivci, kteří se na jachtu nalodí, můžou využít dokonce i potápěčský bazén.

Nový trend: boháči si jachty pronajímají

Jachty nejdou na odbyt, boháči si je raději půjčují

 ilustrační foto

Na hlavní palubě pak je k dispozici další bazén i prostor pro opalování – který ale zároveň může posloužit jako helipad – a další kabiny pro hosty. O komfort se postará čtyřicetičlenná posádka. Jak konkrétně by měl vypadat interiér, zatím není jasné. Měl by ale vytvářet „zvýšený pocit otevřenosti a prostoru“, cituje server Business Insider designéra.


Dále čtěte:

BRAND24

Luxus, o kterém se vám ani nesnilo: Dovolenou na jachtě pořídíte už za 800 Kč na noc!

Zájem bohatých Čechů o privátní lety roste


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).