Menu Zavřít

Apple představil HomePod. Má způsobit další hudební revoluci

6. 6. 2017
Autor: Redakce

Po Echu od Amazonu a Home od Googlu přijde HomePod od Applu. Cupertinští stejně jako konkurence chtěli vytvořit domácí centrum s chytrou asistentkou (v jejich případě Siri), ale zároveň nechtěli ošidit komponenty a do jednoho zařízení nacpali i zvukovou výbavu pro kvalitní poslech hudby. iPod znamenal revoluci v kapesních přehrávačích, HomePod chce totéž učinit s těmi domácími.

HomePod je válec o výšce 172 mm a šířce 142 mm, váží 2,5 kila a bude se prodávat v bílé a černé variantě. Má jeden subwoofer a sedm reproduktorů soustředěných v kruhu, každý s vlastním zesilovačem. K tomu je v těle šest reproduktorů a to celé řídí čip Apple A8.

BRAND24

A s tím Apple dokáže kouzlit. Software rozpozná akustiku v místnosti a díky tomu automaticky upravuje zvukový přednes. Reproduktory dokážou využívat odrazů od stěn, takže i z hudba vysílá z jednoho místa bude slyšet odevšad. Reproduktory jsou navíc citlivé a uslyší vás i při hluku, třeba přehrávané hudbě. HomePod může přehrát cokoliv přes AirPlay. Ale díky Wi-Fi se umí sám připojit k internetu a bude nezávisle streamovat hudbu z Apple Music.

Celý článek si přečtěte na webu Cnews.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).