Menu Zavřít

Šéf SoftBank Son prodělal na bitcoinu tři miliardy korun

24. 4. 2019
Autor: čtk

Zakladatel a generální ředitel japonské společnosti SoftBank Masajoši Son prodělal více než 130 milionů dolarů (téměř tři miliardy korun) na osobních investicích do kryptoměny bitcoin. S odvoláním na informované zdroje to uvedl list Financial Times. Pro miliardáře Sona je uvedená ztráta zanedbatelná. Jmění druhého nejbohatšího Japonce činí asi 21 miliard dolarů (přes 480 miliard korun).

Son patří k řadě investorů, které zasáhl několikaměsíční prudký propad kurzu bitcoinu, jenž následoval po rychlém výstupu na rekord. Do bitcoinu investoval v prosinci 2017, kdy cena kryptoměny přesahovala 19 tisíc dolarů. V té době SoftBank za 3,3 miliardy dolarů kupovala newyorskou investiční firmu Fortress Investment a právě její šéf, pro bitcoin zapálený Peter Briger, zřejmě patřil k těm, kdo Sonovi investici doporučili.

Považujete kryptoměny za bezpečnou investici?

Šéf společnosti SoftBank své bitcoiny prodával začátkem roku 2018, kdy se kurz propadal. Nyní se bitcoin prodává zhruba za 5600 dolarů.

BRAND24

Na rozdíl od osobní ztráty Masajošiho Sona jeho firma SoftBank, která se věnuje investicím převážně do technologických firem, na bitcoinech vydělala. Fortress Investment pod vedením Petera Brigera investovala do bitcoinů v roce 2013, kdy kryptoměna byla jen okrajovou technologií. V době dokončení akvizice měly zděděné - a také prodané - bitcoiny hodnotu kolem 200 milionů dolarů.

Z rubriky Kryptoměny dále čtěte:

Bitcoin vystoupil na půlroční maximum. Analytici růst nechápou

Proč investovat do kryptoměn? Fungují jako uchovatel hodnoty a chrání před inflací

Zpátky na cestě ke 20 tisícům dolarů? Bitcoin se točí ve čtyřletém cyklu

Po padesátce zrychlit: zkušení byznysmeni vydělávají na kryptoměnách i aplikacích

České kryptoměnové bankomaty General Bytes dobývají svět. Obsluhují třetinu trhu

 Bankomat české firmy General Bytes

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).