Menu Zavřít

Vlastník bývalých OKD bytů investuje ve Finsku. Nakoupil stovku domů

6. 6. 2018
Autor: Round Hill Capital

Round Hill Capital, vlastník 43 tisíc severomoravských bytů, vstupuje v těchto dnech na finský trh. Společnost nakoupila více než tři tisíce nájemních bytů, které se nachází ve 106 bytových domech v Helsinkách, jejich okolí a finských regionech zejména na jihu země. Kuriozitou je, že součástí finského portfolia je také 137 bytů ve městě Rovaniemi v Laponsku, známém sídle Santa Clause.

„Finský realitní trh jsme průběžně sledovali několik let a nyní se podle našeho názoru vrací k dlouhodobě udržitelnému růstu. Naším cílem je aktivní správa finského portfolia, dlouhodobé zvyšování jeho hodnoty, které chceme dosáhnout pravidelnou údržbou bytového fondu a kvalitními službami nájemníkům, a další expanze na finském trhu,“ říká český manažer Stan Kubáček, který pracuje jako investiční ředitel Round Hill Capital pro Evropu. Round Hill Capital je globální realitní firma působící v oblasti investic, developmentu a správy majetku. Od roku 2015 působí také v Česku. Spolu s americkou investiční společností Blackstone vlastní a spravuje portfolio 43 tisíc nájemních bytů v Moravskoslezském kraji, a to prostřednictvím dceřiné firmy Residomo.


Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto


Letos v dubnu Residomo nákupem 273 bytových jednotek rozšířilo své aktivity na Ostravsku a nově i v Olomouci. Firma zavedla řadu inovací, kterými například zlepšuje služby svým nájemníkům. V Česku nabízí například ojedinělý projekt pomoci starším nájemníkům nazvaný Senior asistent. V čele společnosti stojí od loňského listopadu Jan Rafaj, první viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

BRAND24

Dále čtěte:

PPF zcela ovládla kancelářský komplex Metropolis v Moskvě. Koupila i jeho třetí věž

Penta má vybráno. Nuselský pivovar přetvoří CMC Architects

Život v Praze: práce by byla, bydlení ne

 Výjimka. V Praze se už roky téměř nic nestaví. A každý rok chybí víc a víc bytů.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).