Menu Zavřít

Vašina končí v čele českého T-Mobilu. Nahradí jej Perdomo

31. 5. 2018
Autor: T-Mobile

Generální ředitel české a slovenské pobočky operátora T-Mobile Milan Vašina požádal o uvolnění z funkce k 1. říjnu. Nahradí jej José Perdomo, který v minulosti působil v české Telefónice O2.

Vašina opustí skupinu Deutsche Telekom po 21 letech. Začínal v roce 1997 v tuzemském operátorovi RadioMobil, ve kterém měl Deutsche Telekom podíl. V roce 2002 nastoupil do T-Mobile Slovakia jako ředitel marketingu, o pět let později se stal generálním ředitelem společnosti. Roku 2011 se vrátil do T-Mobile Czech Republic jako generální ředitel a od roku 2016 je zodpovědný za vedení T-Mobile CZ a Slovak Telekomu.

„Bylo to nesmírně zajímavých 21 let, ale cítím, že je čas udělat zásadní změnu a předat pomyslný štafetový kolík dál. Jsem vděčný za to, že jsem mohl být u rozvoje tak důležitého a dynamického oboru a mohl se aktivně podílet na zcela nových věcech,“ uvedl Vašina.


Rozklad a strašidlo. Online svět je vydán na milost zločinu a korporátní i státní blahovůli

 Čip z produkce firmy Intel, ilustrační foto


Perdomo se stane členem představenstva obou společností od července. Přechodné období využije pro seznámení s agendou předtím, než zcela převezme povinnosti generálního ředitele. Svou kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company, o šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde nejprve působil jako ředitel marketingu Telefónica Spain a od roku 2008 jako ředitel maloobchodní divize v Telefónice O2 v Česku. Poté se roku 2010 vrátil do mateřské společnosti ve Španělsku. V roce 2014 nastoupil do telekomunikační firmy Millicom a od roku 2014 vedl operátora Tigo Paraguay.

BRAND24

„Velmi se těším na to, že se stanu součástí skupiny Deutsche Telekom, jež je vůdčí silou a určuje trendy ve velmi dynamickém telekomunikačním sektoru. Tuto značku jsem vždycky obdivoval, stejně jako strategii a výkonnost obou poboček DT v České a Slovenské republice. Své síly chci zaměřit na podporu společností v dosahování dalšího udržitelného rozvoje a transformaci,“ uvedl.

T-Mobile v Česku
T-Mobile Czech Republic je s 6,2 milionu zákazníků jedničkou na českém mobilním trhu. Vedle mobilní sítě provozuje i fixní infrastrukturu, v rámci které zákazníkům nabízí připojení k internetu nebo televizní služby. Část mobilní infrastruktury T-Mobile sdílí konkurenční O2.

Čtěte také:

Půl bilionu za kabely: Vodafone kupuje část Liberty Global, včetně české UPC

T-Mobile do března zvýšil zisk o čtyři procenta. Lehce mu stouply i tržby

Mobilní data za pár korun: daleko před Českem jsou Slovensko i Indie

Operátoři slibují „datování bez počítání“. Je to prachsprostá lež

O2 zvýšila zisk na 1,3 miliardy. Pomohly hlavně výnosy z mobilních dat


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).