Menu Zavřít

Projekt 2017: Radotín postaví vedle biotopu krytý bazén za 66 milionů korun

3. 7. 2017
Autor: MČ Praha 16

Radotínská radnice v areálu základní školy postaví krytý bazén. Náklady odhadla na 66 milionů korun. Stavební práce by měly začít v říjnu. Bazénová hala bude mít čtyři 25metrové a jednu relaxační dráhu, dětský a masážní bazén a parní saunu. Praha 16 projekt vybrala do seriálu serveru Euro.cz Projekt 2017.

„Na konci května bylo vydáno stavební povolení, v současné době připravujeme výběrové řízení, které by mělo proběhnout během letních prázdnin,“ uvedl zástupce starosty Městské části Praha 16 Miroslav Knotek (ODS).

V dopoledních hodinách by měly bazén využívat školy, odpoledne bude otevřený pro veřejnost. „Výuka plavání bude pro žáky místních školek, škol i gymnázia jednodušší, nebudou muset nikam složitě cestovat,“ zmínil starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS). Radotín počítá i s instalací fotovoltaických panelů na střeše bazénu podobně jako jsou umístěny na budově školy.


Radotín se pustil do oprav břehů. Čtěte:

Radotín zrevitalizuje břehy Berounky

Vizualizace investiční akce Rekonstrukce nábřeží Praha-Radotín z Atelieru Schlitz

BRAND24


Praha 16 chce v rámci projektu využít i zázemí místního biotopu. Letošní koupání ale stavba podle radnice neohrozí. „V době zahájení další sezóny biotopu by již měla stát hrubá stavba a pracovat se bude uvnitř bazénové haly,“ uvedl Knotek. Bezprostředně se stavbou souvisí i drobné úpravy dětského dopravního hřiště, k nimž dojde na hranici s bazénem.

„Kombinací biotopu a bazénu vznikne unikátní areál, který v republice nemá obdobu,“ konstatoval Knotek. Z jižní strany je stavba bazénu i celého areálu škol chráněna podle Prahy 16 protipovodňovou zdí.

Nepřehlédněte další díly seriálu:

Projekt 2017: Rozhledna od architekta Rajniše ukáže Prahu 14 z výšky

Projekt 2017: Praha 13 přestaví za 70 milionů sportovní centrum na školku

Projekt 2017: Prahu 9 bude stát Zelená Rokytka 70 milionů korun

Projekt 2017: Praha 8 revitalizuje za 50 milionů centrální náměstí u metra Ládví

Projekt 2017: Praha 7 za 30 milionů opraví a přestěhuje polikliniku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).