Menu Zavřít

Klik mění majitele, stal se jím Netrisk

20. 5. 2020
Autor: Klik.cz

Benson Oak oznámil, že jejich investiční fond spolu s dalšími investory prodali 100% podíl ve společnosti Klikpojisteni.cz, a.s. Novým majitelem je firma Netrisk. Ta je většinově vlastněná společností TA Associates, globálním hráčem na poli růstového kapitálu. Menšinový podíl v Netrisku má technologický investiční fond MCI EuroVentures. Klik.cz a Klik.sk se po boku Netrisku stane součástí nově vzniklé středoevropské online makléřské skupiny.

Klikpojisteni.cz, a.s. (dále jen Klik) provozuje online makléřský portál v České republice a na Slovensku pod doménou Klik.cz a Klik.sk, s kancelářemi v Praze, Ústí nad Labem a Bratislavě. Klik nabízí svým klientům možnost transparentního srovnání cen pojištění v oblasti neživotního i životního pojištění, což zahrnuje povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění domácnosti, cestovní pojištění a rizikové životní pojištění.

Společnost bude nadále fungovat jako plně samostatná společnost pod značkou Klik vedená jejím zakladatelem Andrew Fuchsem a manažery Alešem Rothbarthem a Lukášem Pikalem, zatímco bude nadále inovovat a poskytovat služby na vysoké úrovni pro své klienty. Netrisk operuje pod doménami Netrisk.hu a Biztositas.hu, kteří působí v oblasti online pojištění na maďarském trhu. Klik.cz a Klik.sk se tím stanou důležitou součástí klíčové středoevropské online pojišťovací skupiny spolu s Netrisk.hu a Biztositas.hu.

Benson Oak spolu
s dalšími investory financoval Klik od jeho vzniku v roce 2011 a
podporoval fungování společnosti několika koly investic. Klíčoví akcionáři
Kliku se stanou minoritními akcionáři celé skupiny, čímž prokazují dlouhodobou
důvěru ve vedení společnosti a trh online pojišťovacího makléřství.

„Klik si od svého založení před devíti lety připsal řadu velkých úspěchů. Podařilo se nám dosáhnout neuvěřitelného zlepšení v prodeji produktů a zároveň se stát nejinovativnějším hráčem v našem sektoru. Věřím, že investice globální firmy jako je TA Associates prostřednictvím Netrisk je důkazem síly a rostoucí důležitosti naší společnosti na českém a slovenském trhu. Kombinací našich znalostí a partnerstvím s regionálním lídrem jako je Netrisk budeme schopni dosáhnout v nadcházejících letech významného růstu," řekl Andrew Fuchs, zakladatel, CEO a předseda představenstva Klik.cz a Klik.sk.

„Jsme velmi pyšní, jakých úspěchů Klik dosáhl a jsme rádi, že jsme pomáhali s rozvojem firmy od start-upu po předního hráče v rozrůstajícím se online pojišťovacím trhu v regionu, firmy, která v současnosti zaměstnává přes 120 zaměstnanců ve třech městech v České republice a na Slovensku," uvedl k obchodu Gabriel Eichler, zakladatel. "Klik má příležitost nadále růst a poskytovat rostoucí hodnotu pro své zákazníky ve spolupráci s Netrisk, a to pod vedením TA Associates, jedním z globálních lídrů v soukromých kapitálových fondech," popsal Eichler výhodu obchodu.

BRAND24

„Věříme, že spojení Kliku a Netrisku vytváří vedoucí online makléřskou platformu skrz tři země ve střední a východní Evropě spolu s TA strategií a investicí do společnosti Netrisk v lednu 2020. Jsme potěšeni, že můžeme přivést Andrew Fuchse a tým Kliku do skupiny Netrisk,” vyjádřil se Maxime Cancre, Senior Vice President v TA Associates.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).