Hlavní navigace

Když umělá inteligence navrhuje počítačové skříně, dopadne to třeba takto

23. 1. 2023

Sdílet

Zdroj: Hybective se svolením
Fanoušci umělé inteligence využívají jejích strojových schopností pro různé účely. Takhle to například vypadá, když použijete generátor obrázků Midjourney k vytvoření návrhů počítačových skříní.

Výsledek není vůbec špatný a některé by mohly s nadsázkou jít rovnou do výroby, či být alespoň inspirací výrobcům jako Fractal Design či Cooler Master. Další ale ukazují, že se umělá inteligence zaměřovala na jiné věci než průtok vzduchu nebo zda se tam vůbec vejde GeForce RTX 4090.

Za pokusem stojí redditor pod pseudonymem Hybective, který takto vytvořil galerii 28 skříní pro počítače formátu miniITX. Řada z nich má kulatý tvar, což odpovídá zadání autora, který přiznává slabost pro tento typ počítačových skříní.

Tak jako lidé generovaní umělou inteligencí mívají někdy šest prstů nebo tři prsa, tak ani vygenerované počítačové skříně nejsou vždy od pohledu zrovna praktické. Mohou ale sloužit jako inspirace pro designéry.

Zdroj: Reddit via Tom's Hardware

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.