Menu Zavřít

Infiniti v Česku končí, prodávalo méně aut než třeba Ferrari

22. 4. 2016
Autor: Infiniti

Tuzemský importér značky Infiniti oznámil ukončení provozu jediného Infiniti Centra v České republice. O servis prodaných vozů se postará Auto Palace na pražském Spořilově.

Infiniti Centrum Praha ukončí činnost. Oznámila to společnost AutoBinck, která byla oficiálním importérem Infiniti do ČR a zároveň provozovatelem jediného showroomu. „Servis značky Infiniti s platností od 18. 4. 2016 nově zajišťuje Auto Palace Spořilov,“ uvedla v tiskovém prohlášení Pavla Drmotová, která v AutoBinck odpovídá za komunikaci zastupovaných značek. „Auto Palace Spořilov patří do skupiny AutoBinck, stejně jako Infiniti Centrum Praha, zákazníkům zde bude zajištěna stejná úroveň služeb a nabídka jako v Průhonicích,“ slibuje tisková zpráva.

Infiniti Centrum Praha bylo otevřeno v roce 2009, kdy značka oznámila plán na rozšíření svých aktivit v Evropě. Přinejmenším v České republice se ale ofenzíva v luxusním segmentu příliš nevyvedla: například za celý rok 2015 bylo v ČR nově zaregistrováno pouhých 47 vozů Infiniti. Úspěšnější byly i tak okrajové značky jako Lancia (57), DS (58) a dokonce i Ferrari (60) a Maserati (63).

Evropskou modelovou řadu Infiniti tvoří pět modelů. Sedany Q50 a Q70 a crossovery QX50 a QX70 loni doplnil prémiový kompaktní hatchback Q30, který využívá techniku Mercedesu třídy A.

Značka Infiniti byla založena teprve v roce 1989 jako luxusní divize automobilky Nissan, která tak odpověděla na vznik značky Lexus pod křídly konkurenční Toyoty. V roce 2015 se ve Spojených státech prodalo 133 498 vozů Infiniti, v Evropě to však bylo pouhých sedm tisíc aut.


Čtěte dále:

BRAND24

Češi milují SUV, pohon 4x4 ale hledají spíš jinde

Fenoménu SUV neuniklo ani Maserati, na český trh přichází Levante

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).