Hlavní navigace

Huawei zřejmě chystá nový telefon se službami Googlu. Jak je to možné?

1. 5. 2020

Sdílet

Huawei chystá nový levný smartphone P Smart 2020, který by k velkému překvapení měl obsahovat i služby Googlu. Toho může Huawei docílit dvěma způsoby – buď půjde o nějaký přeznačený model již prodávaný v Číně, a nebo… V tomto případě to vypadá, že jde o nový model, ale se starým hardware. Huawei tedy nezměnil pouze označení, ale i šasi je mírně jiné. Podle všeho použil součástky z minimálně rok starých modelů.

Klíčem je Kirin 710

Tím vznikl „nový model“ P Smart 2020, který má starý Kirin 710F, starší čočky fotoaparátu (byť nově v moderním větším modulu) a stále jen Wi-Fi 5 či Bluetooth 4.2. Podle některých zdrojů bohužel zůstalo microUSB, podle jiných je v telefonu již USB-C.

Ze staršího P Smart 2019 si vzal i akumulátor o kapacitě 3400 mAh a celý displej o velikosti 6,21". Specifikace nejsou oficiální, ale vylepšení se zřejmě dočkalo jen úložiště, které má nově 128 GB.

Nový smartphone od Huawei chci s…

V kapkovitém výřezu zůstává 8Mpx kamera, ta zadní má pak rozlišení 16 Mpx spolu s 2Mpx čočkou pro hloubku ostrosti. Kirin 710F (ten ještě dovoluje použít GMS) bude párován se 4 GB operační paměti.

P Smart 2020 bude představen nejspíše v květnu a půjde o trochu zvláštní telefon. Na jednu stranu Huawei na trh dodá nový smartphone za nízkou cenu a s větší pamětí než předchůdce. A hlavně se službami Googlu (GMS). Ale na druhou si tím bude kazit strategii přechodu na Huawei Mobile Services (HMS). Ale možná to lze brát i tak, že top modely a tyhle levné telefony jsou dva odlišené trhy pro dvě odlišné skupiny zákazníků. Cena by měla být okolo 200 €

zdroj: GSMArena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.