Menu Zavřít

HBO, Netflix a další streamovací služby na příští týden: Snové komiksové dobrodružství, želvy ninja nebo nový Predátor

Autor: Netflix
Netflix a HBO Max patří v tuzemsku mezi nejpopulárnější streamovací platformy a každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Společně s nimi pak zařazujeme také ostatní streamovací platformy. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu, HBO Max a ostatních platformách pustit v týdnu od 1. srpna?

Sandman

Jedno ze stěžejních děl Neila Gaimana míří po letech příprav na obrazovky. Namísto filmu s Josephem Gordonem-Levittem se nakonec Sandman dočká seriálového zpracování, na které dohlédl sám autor předlohy. Příběh se točí okolo prapodivného kultu, jemuž se povedlo zajmout Sandmana, též zvaného jako Morfeus či Sen, a držet jej v zajetí sto let. Svět v tu dobu přišel o možnost snít a octl se v nerovnováze. Nyní se ale Sen osvobodil a vydává se znovu převzít kontrolu nad svým panstvím. Jeho sourozenci z rodiny Věčných však na jeho návrat mají různé názory, podobně jako kníže pekel Lucifer. Jen Morfeus může dokázat, že se bez něj neobejde celý kosmos.

Foto: Netflix

Do světa snů zamíříme na Netflixu 5. srpna.

Jedině Tereza

Romantické komedie sice v Česku vznikají jak na běžícím pásu, drtivá většina z nich ale subžánru dělá spíše ostudu. Loni ovšem vznikla jedna světlá výjimka, kterou byl snímek Jedině Tereza. Byť jeho příběh není zrovna z nejoriginálnějších, vyvažuje ho velmi sympatické ústřední duo Igor Orozovič & Veronika Kubařová. Jejich vzájemná chemie je ve filmu hodně znát, přičemž ji doplňuje občasná sympatická snaha hlavního hrdiny získat zpět srdce své milované. Komický filmový nerd v podání Matěje Rumla, který se ústřednímu hrdinovi snaží pomáhat, je pak rovněž vítaným zpestřením. V malé roli se také objevuje i legenda tuzemské kinematografie Iva Janžurová.

Foto: CinemArt

Povedený tuzemský film aktuálně najdeme v nabídce Netflixu.

Profesionálové

Píše se rok 1917. V Mexiku zuří slavná revoluce v čele se Sanchem Panzou. Známému texaskému milionáři unesla parta mexických bojovníků za svobodu sličnou manželku, což boháč nemůže nechat jen tak. Okamžitě proto najímá čtveřici legendárních pistolníků, aby jeho ženu přivedli z Mexika zpět. Zkušení profesionálové děvu rychle najdou, pomalu si ale začínají uvědomovat, že vše není takové, jak se na první pohled mohlo zdát. V hlavních rolích excelují Claudia Cardinale, Burt Lancaster nebo Lee Marvin.

Foto: Columbia Pictures

Na legendární western se na Netflixu můžeme těšit 1. srpna.

Vzestup Želv ninja: Film

Casey Jones přichází s varováním a legendární čtveřice zmutovaných želv se proto vydává do další akce. Na Leonarda a spol. tentokráte čeká jejich věčný nepřítel Krang, interdimenzionální zloduch schopný ovládnout svět. Želvy musí spojit síly s Caseym, April a také Panem Třískou a ještě jednou zachránit svět!

Foto: Netflix

Návrat slavné party čekejme na Netflixu už 5. srpna.

Primal

Dobrodružství pravěkého lovce ve fiktivní prehistorické době, v níž se setkávají lidé s dinosaury, pokračuje. Druhá série je ve všem větší a pompéznější než jednička, a navíc nabízí spojení s dalšími spojenci lovce a dinosaura. HBO Max postupně přidává další epizody hned den po premiéře na Adult Swim.

Foto: Adult Swim

Na další díl Primalu se můžeme na HBO Max těšit už 5. srpna.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man se loni dočkal veleúspěšného třetího filmu, dlouho však nikde nebyla online k dispozici oblíbená dvojka, která vznikala mimo jiné v Praze. Nyní konečně přibyla do nabídky HBO Max a my si tak můžeme zopakovat Pavoukovu cestu po Evropě, během které stíhá zlotřilého podvodníka Mysteria. Za pomoci ,Nicka Furyho‘ se snaží dostát odkazu padlého Iron Mana, zároveň pak musí navázat i na práci ostatních nedostupných Avengerů. A to i za pomoci Michala Kubala nebo Létajícího Čestmíra!

Foto: Sony Pictures

Rovněž druhého Spideyho najdeme v nabídce HBO Max.

LEGO Star Wars: Letní prázdniny

Po vánočním a halloweenském animáku přichází ve světě Star Wars na řadu letní dovolená. Nový LEGO speciál se opět odehrává po událostech filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera a sleduje hrdiny sequelové trilogie, kterak se vydávají na prázdniny. Stejně jako tomu bylo v obou předcházejících speciálech, ovšem tvůrci našli cestu k zapojení celé řady dalších oblíbených postav a naservírují nám pořádnou porci zábavy! Do akce se navíc vrací řada stálic celé ságy, včetně živoucích legend Anthonyho Danielse (C-3PO) a Billy Dee Williamse (Lando Calrissian)!

Foto: Disney+, Lucasfilm

Nový Star Wars speciál dorazí na Disney+ 5. srpna.

Predátor: Kořist

Režisér Dan Trachtenberg před několika lety natočil povedenou Ulici Cloverfield 10, do světa sci-fi hororů pak letos zamířil znovu. Snímek Predátor: Kořist (v originále jen Prey) nás vezme do počátku 17. století, tedy do doby, kdy domorodí Komančové na americkém středozápadě neměli o existenci bílého muže ani ponětí. A právě v této době přichází mimozemský lovec na Zemi, aby chytil kořist mezi členy jednoho z komančských loveckých kmenů. Proti vražedné síle z jiného světa se postaví tlupa indiánů včetně mladé bojovnice Naru. Jak asi nerovný souboj dopadne? Snímek je revoluční v tom, že nabídne možnost sledování v komančském dialektu nebo v anglickém jazyce!

Foto: 20th Century Studios

BRAND24

I nového Predátora uvidíme na Disney+ 5. srpna.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).