Menu Zavřít

HBO, Netflix a další streamovací služby na příští týden: Nové fantasy, pavoučí animák nebo germánská řežba

16. 10. 2022
Doba čtení: 3 minuty
Autor: Netflix
Netflix a HBO Max patří v tuzemsku mezi nejpopulárnější streamovací platformy a každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Společně s nimi pak zařazujeme také ostatní streamovací platformy. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info. A co si tedy na Netflixu, HBO Max a ostatních platformách pustit v týdnu od 17. října?

Notre Dame

Od požáru pařížského chrámu letos uplynuly tři roky. Po dokumentárním snímku, který kina uvedla už dříve v průběhu roku, se na Netflixu dočkáme seriálu, jenž obrovskou tragédii prozkoumá z pohledu hasičů, kteří se jí snažili zabránit. Příběh slibuje opravdu dramatické zvraty, a to nejen v pracovním, ale také v osobním životě neznámých hrdinů.

Autor: Netflix

Notre Dame na Netflix dorazí 19. října.

Barbaři

Příběh Arminia a masakru v Teutoburgském lese pokračuje. Po veleúspěšné pasti na římské legie chtějí germánské kmeny definitivně vyhnat okupanty ze své země. Nová řada se zaměří na další mocenský Arminiův vzestup a jeho cestu k roli krále germánských národů. 

Autor: Netflix

Do římských dob se vrátíme na Netflixu 21. října.

Škola dobra a zla

Netflix zahajuje novou sérii točící se okolo kouzelníků. Fantasy Škola dobra a zla je adaptací stejnojmenné knihy Soman Chainani a sleduje osudy dvou kamarádek z vesnice Gavaldon. Ty se obě dostanou na Školu dobra a zla, každá ale do jiné její části. Zatímco zlo vede děkanka Lasso (Charlize Theron), dobré velí profesorka Dovey (Kerry Washington). Na obzoru se ale objevuje tajemný cizinec z minulosti obou dívek a hrozí, že smete jejich školy navěky. Dokážou mu čelit?

Autor: Netflix

První film z nové netflixovské série uvidíme už 19. října. 

Ztracené město

Sandře Bullock sice táhne na šedesát, charisma a krása ji ale zdobí stále, a nejinak je tomu i u komedie Ztracené město. V něm si oscarová herečka zahrála spisovatelku Lorettu Sage, která sice píše dobrodružné romány, nikdy ale pořádně nevytáhla paty z velkoměsta. Obálky jejích knih navíc zdobí sice svalnatý, leč jinak totálně nepraktický Alan (Channing Tatum). Když Lorettu unese šílený miliardář (Daniel Radcliffe), který prý v jejích knihách nalezl cestu k mytickému Ztracenému městu, musí ji Alan zachránit. K ruce má naštěstí opravdového dobrodruha Jacka Trainera (Brad Pitt), otázkou každopádně je, zda to bude v boji se šílencem stačit…

Autor: Paramount Pictures

Úspěšná komedie debutuje na HBO Max 23. října.

Senzační Spider-Man

Na Disney+ konečně přichází suverénně nejlepší pavoučí animák posledních let. Senzační Spider-Man zaujme už svou chytlavou úvodní znělkou, do pavoučí mytologie pak vkládá nové trendy, které umně kombinuje se zavedenými pořádky. Seriál má navíc stále ten správný feel předchozích Spider-Manových animáků a nechybí ani zavedení nepřátelé jako Green Goblin, Venom nebo Vulture.

Autor: Sony Animation

Pavouk na Disney+ přiskáče 19. října.

Médium

Blízká budoucnost. Flynn Fisher se v zapomenutém koutě Ameriky snaží společně se svou rodinou nějak přežívat. Její život se zdá bezcílný, jednoho dne jí ale na dveře zaklepe nečekaná příležitost. Seriál Médium v hlavní roli s Chloë Grace Moretz nabízí pohled na budoucnost lidstva očima vypravěče Williama Gibsona.

Autor: Amazon Studios

Na novou sci-fi se můžeme těšit na Amazon Prime Video od 21. října.

BRAND24

Raymond & Ray

Ethan Hawke a Ewan McGregor se představují jako dva nevlastní bratři, kteří se scházejí po smrti otce. Ani jeden z nich si se zesnulým nebyl blízký, proto je oba poněkud zaskočí, že si otec přál, aby mu společně vykopali hrob. Dvojice mužů ve středním věku se pouští do práce a postupně objevuje, jak otec ovlivnil jejich neveselé dospívání.

Autor: Apple TV+

Hutné drama uvidíme na Apple TV+ 21. října.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).