Menu Zavřít

Čeští manažeři se budou učit od mezinárodních expertů online. Na tuzemský trh vstupuje vzdělávací platforma Laba

16. 3. 2022
Autor: Pixabay
  • Společnost Laba, která se zaměřuje na certifikované online vzdělávání pro podnikatele a manažery, vstupuje na český trh

  • Letos nabídne okolo čtyřiceti kurzů z oblasti managementu, marketingu, financí, softwaru či lidských zdrojů

  • První tři z nich povedou národní finanční ředitel společnosti Valeo Tomáš Vahalík, projektový manažer Honeywellu Martin Fiala a generální manažer společnosti Ideaware Marian Navrátil


V Česku přibude další možnost, jak se naučit něco nového ohledně managementu, marketingu, financí, softwaru či lidských zdrojů. Na tuzemský trh totiž přichází společnost Laba a přináší s sebou postupně okolo čtyřiceti certifikovaných online kurzů profesních dovedností. Povedou je místní odborníci na odpovídající obory.

„Dovolím si říct, že pandemie způsobila převrat ve způsobu vzdělávání. My jsme se této příležitosti chopili a začali segment e-learningu rozvíjet,“ uvádí Dominika Janíková, Country Manager společnosti Laba Czech. Firma působí na světovém vzdělávacím trhu už pět let a vyškolila na 40 tisíc lidí, mezi něž patří i zaměstnanci Googlu, Coca-coly, Visy nebo Mercedesu. Celou tu dobu probíhaly všechny kurzy online.

Mezinárodní úspěch českého startupu Edhance přilákal investory. Do vzdělávací platformy vkládají miliony Dědek s Janečkem
Přečtěte si také:

Mezinárodní úspěch českého startupu Edhance přilákal investory. Do vzdělávací platformy vkládají miliony Dědek s Janečkem

Janíková zmiňuje, že ačkoli se s e-learningem mnoho lidí seznámilo až během pandemie, kdy se stal v podstatě jedinou možností, jak se s lektory vidět, o nic nového se v zásadě nejedná. První čistě internetový vzdělávací kurz spustila Univerzita v Torontu v roce 1984. Tehdy to byla jen kuriozita, ale nyní, po zkušenostech s lockdownem, si lidé na online vzdělávání tak zvykli, že jeho obliba neklesá. Právě naopak. Podle loňského výzkumu společnosti Knowspread využívá online formu výuky aktivně na 80 procent českých firem. Více než polovina z nich ji pak shledává stejně nebo dokonce více efektivní než osobní školení.

Investice do sebe

Laba si k expanzi vybrala příznivou dobu – začátkem roku u nás kvůli vysoké míře inflace začalo čím dál více lidí přemýšlet, kam investovat své finance, aby se jim co nejvíce zhodnotily. Mnoho z nich zvolilo právě investici do sebe, respektive do svého vzdělání. Věří totiž, že prostředky zaplacené za správně zvolený kurz se mohou mnohonásobně vrátit a pomoci jim k finanční svobodě. A online kurzy platí za jeden z nejdostupnějších a nejoblíbenějších způsobů, jak nové dovednosti získat.

Laba se na této vlně veze už v osmi státech – v USA, Polsku, Maďarsku, Turecku, Rumunsku, Kazachstánu, na Ukrajině a od roku 2022 nově i v České republice. Její cílovou skupinou jsou podnikatelé, majitelé firem, manažeři a další zástupci středního, vyššího a vrcholového managementu. Právě vedení lidí, a dále také marketingu, financí, softwaru a lidských zdrojů se kurzy týkají. „Tento rok plánujeme spustit tři až pět odlišných kurzů každý měsíc, navíc budeme postupně obnovovat ty, o které je velký zájem. Tímto spojením jsme letos schopni spustit okolo 40 online kurzů,“ popisuje Janíková.

Pokud bychom se drželi rčení, že žák má překonat svého učitele, tak by na studenty kurzů od společnosti Laba čekal velmi náročný úkol. Lektory se totiž mohou stát jen ti nejpovolanější. „Naše kurzy jsou jedinečné, protože je vyučují špičky vrcholového managementu působící v předních českých nadnárodních firmách. Veškeré lekce a případové studie tedy vycházejí z reálné praxe a nejsou pouhou teorií,“ tvrdí. „Při výběru jednotlivých lektorů se zaměřujeme jednak na jejich zkušenosti a odbornost, jednak na soft skills v podobě ochoty, empatie a skvělých řečnických či vůdčích dovedností. Naše webináře tak studentům nejen poskytnou skvělé praktické informace, ale měly by je rovněž bavit,“ doplňuje manažerka.

Učit se od nejlepších

V minulosti vedly kurzy Laba osobnosti spojené například se značkami Netflix, Spotify, Google nebo Redbull. U nás bude lektorem jednoho z prvních letošních online seminářů, zaměřeného na řízení financí, Tomáš Vahalík, šéf financí ze společnosti Valeo. V nabídce Laby již figuruje i kurz agilního řízení. Ten bude probíhat pod taktovkou Martina Fialy, který pracuje jako projektový manažer Honeywellu. Online kurz věnovaný základům projektového managementu si poté pod svá křídla vezme Marian Navrátil zastávající stejnou pozici ve švédsko-švýcarské korporaci ABB.

Kvalitní vzdělání coby základ života i dobrá investiční příležitost. Skupina J&T odkoupila podíl v JK Education Ondřeje Kanii
Přečtěte si také:

Kvalitní vzdělání coby základ života i dobrá investiční příležitost. Skupina J&T odkoupila podíl v JK Education Ondřeje Kanii

 

Semináře Laba probíhají formou živých webinářů. To znamená, že každý účastník smí lektorovi kdykoli klást dotazy nebo s ním po výuce prodiskutovat pracovní otázky z oblasti vlastní profesní praxe. Součástí kurzu bývají i domácí úkoly, na které studenti od vyučujícího rovněž dostávají podrobnou zpětnou vazbu. Absolventi nakonec získávají certifikáty, jež využijí nejen v Česku.

BRAND24

„Jsme akreditováni mezinárodními profesními organizacemi HR Certification Institute a The International Institute of Business Analysis. Většina českých vzdělávacích institucí vydává vlastní certifikáty o absolvování školení, které ale pouze dokazují účast na daném kurzu. Tito studenti následně nevlastní uznávaný mezinárodní certifikát, jenž je rozhodně velkým plusem,“ uzavírá Janíková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).