Menu Zavřít

8 retro PC her, které jsme hráli jako malí

7. 8. 2016
Autor: youtube

8 retro PC her, které jsme hráli jako malí Vzpomenete si, jakou počítačovou hru jste hráli úplně jako první? Dneska si připomeneme, u čeho jsme jako děti trávily hodiny a hodiny. Vítejte ve ve světě počítačových retro her.

1. Prehistorik (1991)

Pamatujete na hru s neandrtálcem v hlavní roli. Postup úrovněmi mu ztěžovala zvířata, která mlátil kyjem po hlavě. Vyšel i dokonalejší druhý díl, ve kterém se zarostlý hrdina oholil a mohl likvidovat prehistorickou faunu mohutnou palicí.

2. Super Mario (1985)

Touhle hrou to prakticky celé začalo. V Japonsku stvořený italský instalatér, požírající houbičky a skákající po hlavách želvám, který hledá unesenou princeznu v jednom z hradů – banální zápletka i provedení, které však naprosto ovládly svět.

3. Jazz Jackrabbit (1994)

Nejlepší zábava nejen pro sourozence při deštivých nedělích. Se zeleným, namakaným Jazzem a červeným, praštěným Spazem jsme trávili hodiny a hodiny. Někdy jsme hráli „na závod“, jindy zase „o diamanty“, vzpomínáte?

4. The Neverhood (1996)

Tato hra svou animací, naivními postavami a neobvyklým soundtrackem vyhrála řadu cen a má dodnes řadu fanoušků, přestože už dávno zmizela z pultů a originál lze dnes sehnat jen velice těžko.

5. Prince of Persia (1990)

Princ si musel dávat pozor, aby nespadl z velké výšky, aby z něj bodáky neudělaly cedník a také aby ho kovové dveře nerozpůlily na dva kusy. A do toho musel šermovat s nepřáteli, dávat bacha na rozpadající se podlahy, apod.

6. Worms (1994)

Střílející červíci v hlavní roli. Tohle nás taktéž bavilo. I když to bylo lehce morbidní.

7. Pac-Man (1980)

Hra byla poprvé uvedena v Japonsku 22. května 1980. Brzy se stala velice populární, až kultovní, jíž je vlastně dodnes. Stala se symbolem všech počítačových her a předlohou pro mnoho mutací, populárních písniček i televizní seriál.

8. Moorhuhn (1999)

A prásk! Slepice je mrtvá. Čím více, tím lépe.

jaká hra byla vaše nejoblíbenější? Pokud jsme zapomněli na nějakou zásadní, napište nám to do komentáře.

Video: Youtube

BRAND24


O hrách a retru čtěte více:

Návrat herního pravěku. Na podzim ho chystá Nintendo i Sega

Retro digi hry! Vzpomínáte na Jen počkej, zajíci?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).