Menu Zavřít

Zuckerberg cílí na fotbal. Usiluje prý o koupi Tottenhamu

11. 7. 2017
Autor: čtk

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg obrací svou pozornost ke sportu. Investiční skupina Iconiq Capital, které je členem, totiž údajně podala nabídku na koupi anglického fotbalového týmu Tottenham Hotspurs. Současný majitel Joe Lewis ale měl částku ve výši jedné miliardy liber odmítnout. Požaduje prý dvojnásobek.

Londýnský Tottenham patří k předním anglickým klubům a v posledním ročníku Premier League skončil na druhém místě. Jeho současným majitelem je osmdesátiletý britský byznysmen Lewis, který prostřednictvím skupiny ENIC několik let ovládal i pražskou Slavii.

Lewis měl od Iconiq Capital dostat nabídku ve výši jedné miliardy liber (29,5 miliardy korun), kterou však odmítl. V současné chvíli se totiž soustředí na výstavbu nového stadionu, kvůli jehož financování oslovil finanční skupinu Rothschild. Úvěr nakonec dostal ve spolupráci s bankami Bank of America, Goldman Sachs a HSBC. Nový moderní stadion tržní hodnotu Tottenhamu ještě výrazně zvýší.

Klub dokonce vydal oficiální prohlášení, v němž jakékoliv diskuze o možném prodeji popírá. List Sunday Times však přišel s informací, že Lewis by byl o prodeji ochoten jednat, pokud by dostal nabídku ve výši dvou miliard liber.


Berlusconi prodal svůj milovaný fotbalový klub za 20 miliard. Čtěte více

 Fotbalový stadion San Siro / Giuseppe Meazza v Miláně


Úvahy o koupi anglického fotbalového klubu nejsou u Iconiq Capital žádným impulzivním nápadem. O akvizici Tottenhamu začala skupina přemýšlet údajně už v roce 2014 a o rok později dala dohromady konsorcium, které nabídlo necelých 890 milionů liber.

BRAND24

Ve skupině Iconiq Capital figuruje kromě Zuckerberga například zakladatel Twitteru Jack Dorsey nebo spoluzakladatel Napsteru Sean Parker.

Dále čtěte:

Světový fotbal nemůže sehnat sponzory. Hlásí se jen Číňané

Na fotbale nevyděláte, varuje čínské investory nejbohatší z nich

Zuckerberg chce „globálně odpovědnější“ Facebook. Věří mu to ještě někdo?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).