Menu Zavřít

Zmizel sníh, ale zima ještě ne!

9. 2. 2004
Autor: Euro.cz

POHLED ZÁVODNÍKA PŘESTOŽE NA SILNICÍCH CHYBÍ SYPAČE A KRAJNICE UŽ NEJSOU JEDNA VELKÁ SNĚHOVÁ BARIÉRA, NEZNAMENÁ TO, ŽE SE BUDE JEZDIT UŽ V LETNÍM STYLU, VARUJE AUTOMOBILOVÝ ZÁVODNÍK * Ale když jsou silnice sice studené, ale suché... Tak to pořád neznamená, že někde v lesním úseku nebude zbytek sněhového jazyku.

POHLED ZÁVODNÍKA

PŘESTOŽE NA SILNICÍCH CHYBÍ SYPAČE A KRAJNICE UŽ NEJSOU JEDNA VELKÁ SNĚHOVÁ BARIÉRA, NEZNAMENÁ TO, ŽE SE BUDE JEZDIT UŽ V LETNÍM STYLU, VARUJE AUTOMOBILOVÝ ZÁVODNÍK

* Ale když jsou silnice sice studené, ale suché…

Tak to pořád neznamená, že někde v lesním úseku nebude zbytek sněhového jazyku. Dalším nebezpečím jsou zbytky posypových materiálů nastřádané pěkně podél krajnic.

* Takže i když sleze sníh, vlastně se pořád nic nezměnilo?

Trochu ano - dá se už jezdit, řekněme, tak na osmdesát procent letního stylu. Ale pořád ještě máme zimní pneumatiky! Na těch nelze jezdit se stejnou jistotou jako na letních.

* Zimní vzorek je, jak známo, do teploty nižší než sedm stupňů. Máme přemýšlet o přezutí?

Myslete spíš na to, že zimní guma méně sedí a hůř brzdí, než letní. Na výměnu pneumatik, jenom proto, že se udělalo pár pěkných teplých dnů, je fakt ještě čas.

BRAND24

* Ale rychleji než padesát na dálnici nám už „dovolíte“…

To ano. Ale zároveň pozor na předčasně probuzené rychlé jezdce, kteří si na suché dálnici najednou uvědomí, že si své civilní závodění museli měsíc nebo šest týdnů odpírat a teď to začnou zase dohánět…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).