Menu Zavřít

Změna na akciovku

6. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Trigema

BRAND24

Očekávaný letošní obrat půl miliardy korun, nutnost zprůhlednění struktury holdingu a chystaná expanze. Tak zdůvodňuje management stavební a realitní firmy Trigema, která byla založena v roce 1994, přechod k novému uspořádání. „Holdingové uspořádání, kdy akciová společnost zastřešuje osm dalších firem, jež jsou vyprofilovány vždy na konkrétní směr podnikání, umožňuje v budoucnu růst skupiny,“ vysvětluje transformaci Trigemy na akciovou společnost Marcel Soural, předseda představenstva.
Hlavní náplní firmy zůstávají stavební zakázky, především regenerace bytových domů, developerská a realitní činnost a správa a řízení nemovitostních projektů. Zhruba 65 procent obratu holdingu tvoří stavební divize v čele s Trigema Building, firma se prezentuje vlastními developerskými projekty, jako jsou Nová kolonie v Praze 13–Stodůlkách, Bytové domy Jinonice nebo hotel a kongresové centrum Academic či polyfunkční domy v Roztokách u Prahy.
Aktuálně prý developer připravuje větší obytný soubor v Praze nebo rozšíření volnočasového a sportovního areálu Monínec na Sedlčansku. V komplexu usazeném v kopcovitém prostředí „České Sibiře“ bude do roku 2010 otevřena nová sjezdová trať o délce 1200 metrů se čtyřsedačkovou lanovkou. Součástí má být i kongresové centrum, ubytovací kapacity nebo zázemí pro masáže se saunami a vířivkami.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).