Menu Zavřít

Žluté autobusy přepravily o 7% cestujících více než loni

22. 10. 2010
Autor: profit

Společnost oznámila nejen vyšší počet přepravených osob, ale upozornila taktéž na blížící se státní svátek a na fakt, že právě kvůli tomu hodlá posílit kapacitu svých spojů.

Foto: archív Profit

Celkem 2,97 milionů cestujících přepravily vnitrostátní linky autobusového dopravce Student Agency Express za období prvních devíti měsíců roku 2010. Ve srovnání s loňským rokem se jedná o 7% nárůst. Podle společnosti je vedle rozšíření nabídky spojů a příznivých cen, hlavním motorem zvyšující se popularity jejich spojů rozšiřování nabízeného servisu – jako je wi-fi zdarma, dodržování přesnosti spojů díky novým technologiím GPS a další rozvoj našich služeb.

CONTENT24

Student Agency provozuje vnitrostátní spoje na 9 linkách, které spojují Prahu s klíčovými ekonomickými a turistickými centry České republiky. Nejrychlejší meziroční nárůst počtu cestujících vykázaly linky Praha – Plzeň, Praha – České Budějovice – Český Krumlov, Praha – Karlovy Vary.

V souvislosti s očekávanou vysokou poptávkou po cestování těmito spoji v období státního svátku 28. října 2010 a následujícího víkendu je společnost rozhodnuta posílit kapacitu svých spojů na nejvytíženějších linkách v rozsahu s kapacitou více než 4000 dodatečných míst. Jen na hlavní lince společnosti Praha – Brno a zpět to bude činit 18 posilových spojů. Společnost slíbila, že posílení spojů bude operativní a bude záviset na aktuálním vývoji poptávky – nevylučuje, že se nakonec část posil rozdělí mezi středu a pátek. Spoje pojedou podle standardního jízdního řádku jako posilový autobus k existujícímu spoji. Takto budou i uvedeny v prodejních systémech. Z mezinárodních linek budou posíleny spoje jedoucí po trase Praha – Povážská Bystrica – Košice a zpět.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).