Menu Zavřít

Zlín možná získá majetek Svitu rychleji

17. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Zlínská radnice udělala další krok k získání části majetku skupiny Svit.

Podle dodatku ke smlouvě se společností Ekoinvest, která nyní část těchto nemovitostí vlastní, je od ní město odkoupí nejpozději do konce března příštího roku. Předkladatel návrhu, náměstek primátorky Martin Janečka, se ale domnívá, že nemovitosti o odhadní ceně až 200 milionů korun by Zlín mohl získat už koncem letošního roku.

BRAND24

Město nyní vlastní část technické infrastruktury průmyslového areálu. Usiluje ale i o další nemovitosti Svitu, například veškeré silnice uvnitř zóny, bývalé koupaliště v její blízkosti, zchátralý stadion mládeže, tribunu na fotbalovém stadionu Letná nebo řadu pozemků pod silnicemi a mateřskými či základními školami ve městě. Od Ekoinvestu, jenž pozemky nedávno získal v dražbě, by je město mělo koupit za 70 milionů korun.

„Společnost Ekoinvest se zavazuje k tomu, a my také, že do 31. března 2009 tento majetek odkoupíme za podmínek, které byly dohodnuty,“ řekl Janečka. Podle původní dohody mezi městem a společností se měl obchod uskutečnit nejpozději na konci roku 2009. „Podle mého odhadu ten proces bude ještě rychlejší a s největší pravděpodobností majetek budeme vlastnit ke konci roku 2008,“ dodal Janečka. Město by majetek mělo získat bez jakýchkoliv finančních zástav.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).