Menu Zavřít

Zisk BMW v prvním čtvrtletí vzrostl o 27 procent

20. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Hrubý zisk německé automobilky BMW se v prvním čtvrtletí zvýšil meziročně o 27 procent na 3,01 miliardy eur (81 miliard Kč). Ke zlepšení dopomohl zejména zisk společného podniku v Číně, uvedla dnes firma. BMW už minulý týden hlásila, že v prvním čtvrtletí prodala rekordní počet vozů.

Výsledek výrazně předčil odhady analytiků, kteří podle ankety agentury Reuters odhadovali zisk na zhruba 2,4 miliardy eur. Dnes firma potvrdila, že v celém letošním roce očekává mírný nárůst hrubého zisku. Tržby automobilky ve čtvrtletí vzrostly o 12 procent na 23,5 miliardy eur (632,5 miliardy Kč), což rovněž překonalo odhady.

K růstu zisku přispělo i zhodnocení podílu BMW v mapové službě HERE po zprávě, že 15 procent této firmy koupil americký výrobce polovodičů Intel. Hodnota podílu BMW v HERE, kterou spoluvlastní další německé automobilky Daimler a Volkswagen, se tím zvýšila o 183 milionů eur.)

Před týdnem BMW oznámila, že v období od ledna do března prodala 587.237 vozů BMW, Mini a Rolls-Royce, což byl meziroční nárůst o pět procent. V Číně její odbyt vzrostl o více než 12 procent. Firma uvedla, že s rekordním prodejem počítá i v celém letošním roce.

BRAND24


O automobilce BMW dále čtěte:

Nejlepší čtvrtletí v historii. Prodej BMW dosáhl 587 tisíc aut

Nejziskovější automobilkou je BMW. Na světových tržbách má desetiprocentní podíl

Centrála automobilky BMW v Mnichově


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).