Menu Zavřít

Žhavý pan Jiří, Dlouhý pasy a borec šílenec

30. 5. 2012
Autor: Euro.cz

politický diář

Ti první se snaží ukrást pozici dominantní nejpravicovější strany v Česku, pročež spolu s těmi, které z této pozice hodlají vytlačit, zařídili nejvyšší plošné zvyšování všemožných daní v polistopadové historii. Druzí, respektive parta okolo jednoho odstaveného a zhrzeného předsedy, by se nejraději viděli jako ti nejsilnější na levici. Heslem „echt pravičáků“ jsou slova tradice, odpovědnost, prosperita. Levičáci za ústřední motto inzerátů, jež mají zvýšit povědomí o jejich dosud marginální straně, zvolili slova hrdost, odvaha, tradice. Název prvních tvoří úvodní písmena výše zmiňovaných slov, tedy TOP, ke kterým si dodali číslovku vzniku 09. Druzí se sice jmenují Národní socialisté – LEV21, kdybychom ale postupovali analogicky a jejich název dali dohromady z prvních písmen ústředního sloganu, mohli by se klidně jmenovat HOT. Což by se vedle fotografie světácky se tvářícího Jiřího Paroubka jistě vyjímalo lépe.

Když soudce Jan Šott posílal nynějšího Paroubkova HOT spolupracovníka Jaroslava Škárku na tři roky do vězení, Škárka – jak už se v celém procesu stalo tradicí – nespustil oči ze svého mobilního telefonu. Zatímco při posledním líčení na něj Vít Bárta žaloval, že si googluje vlastní jméno, u rozsudku se spíš zdálo, že si Škárka hraje pro uklidnění hry. Jak na svém facebookovém profilu poznamenal někdejší šéfredaktor Lidových novin Veselin Vačkov, jednalo se nejspíš o herní verzi Prison Break, anebo o „gamesu“ Angry Squirrel.

Kolibřík a místopředseda školského výboru Pavel Bém má vést v tomto týdnu čtyřčlennou delegaci poslanců do Finska, kde mají zákonodárci tři dny „přebírat zkušenosti v oblasti vzdělávacího systému, kultury a sportu“. Nemohl by být v nějaké komisi také mazánek Roman Janoušek? Nebo si počkáme, až se stane šéfem pražské policie či náměstkem Vrchního státního zastupitelství v Praze?

Karel Poborský bude hrát s číslem 8 na kandidátce jihočeské ODS. Taktika je jasná. Chce to prý hlavně hrát na Dlouhý pasy Hluboko do soupeřovy obrany. Tak určitě…

BRAND24

A podobně jako na konci sportovních zpráv jedné z komerčních televizí rubrika Borec na konec: „Teď se jedná o to, jestli budu v nějakém (poslaneckém) klubu, nebo budu sólistou. A priori je třeba dělat reformy. Já jsem je dělal jako šílenec.“ Josef Dobeš, exministr školství a poslanec.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).