Menu Zavřít

Zentiva

25. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Odkup akcií

Sanofi-Aventis oznámila záměr zvýšit nabídku na odkoupení akcií Zentivy na 1150 korun za akcii z dřívějších 1050 korun. Akcie farmaceutické firmy na pražské burze následkem toho minulý týden vzrostly a přiblížily se nabízené výkupní ceně.
„Zvýšení nabídky ze strany Sanofi-Aventis považuji za pozitivní zprávu,“ uvedl analytik Milan Vaníček z Atlantiku FT. „Ale jedná se teprve o záměr, který podléhá schválení ČNB. Očekávám, že nabídka bude schválena a posléze oficiálně uveřejněna dle náležitostí,“ dodal.
Podmínkou platnosti nabídky Sanofi-Aventis na akcie Zentivy je akvizice alespoň 50procentního podílu na vlastním jmění společnosti. Aktuální akcionářská struktura prozatím zůstává nezměněna. Francouzská farmaceutická skupina Sanofi-Aventis je největším akcionářem Zentivy s téměř čtvrtinovým podílem. PPF a spřízněné společnosti kontrolují 19,2 procenta akcií firmy, Fervent Holdings Limited (J&T) 7,6 procenta, management 5,9 procenta a ostatní 42,4 procenta. Management Zentivy aktuální zvýšenou nabídku doporučil akcionářům přijmout.

CONTENT24

Graf:
Vývoj akcií Zentivy na pražské burze

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).