Menu Zavřít

Zelené šeky

25. 4. 2008
Autor: Euro.cz

ČEZ

Zástupci patnácti vítězných projektů grantové soutěže Fondu Zelené energie převzali symbolické šeky v celkové hodnotě 5,7 milionu korun.
Příspěvek z fondu je určen výhradně projektům neziskového charakteru. Všechny přihlašované projekty musejí být určeny na financování vědy a vzdělání, výzkum a vývoj, školství, na účely ekologické či sociální a podobně. Fond je naplňován odběrateli Zelené energie a společností ČEZ. Od roku 2005 se počet odběratelů Zelené energie téměř ztrojnásobil, na konci minulého roku jich bylo 1611. V porovnání let 2006 a 2007 došlo k největšímu zvýšení počtu odběratelů podporujících značku Zelené energie mezi velkoodběrateli, jejichž počet vzrostl o více než sto procent. Patří mezi ně například Telefónica O2, Vodafone ČR, Komerční banka, Body Basic, DHL Express (Czech Republic), Ski areál Špindlerův mlýn nebo Pražské vodovody a kanalizace.
Absolutně nejvyšší částku (800 000 korun) letos získal projekt výstavby zařízení solárního ohřevu teplé užitkové vody pro Hospic dobrého Pastýře.

BRAND24

(popisek)
Šek na podporu obnovitelných zdrojů.
Na snímku člen Rady Zelené energie a předseda Českého svazu ochránců přírody Libor Ambrozek, člen Rady Zelené energie a generální ředitel společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje Josef Sedlák, zástupci Občanského sdružení TŘI, ředitel divize obchod společnosti ČEZ Alan Svoboda a ředitel společnosti ČEZ Prodej Bohumil Mazač.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).