Menu Zavřít

ŽDB GROUP neplánuje propustit tisíc zaměstnanců

12. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Vedení společnosti ŽDB GROUP chce uvést na pravou míru informace o údajném masovémpropuštení až tisíce zaměstnanců, které se objevily v médiích. Vedení společnosti ŽDB GROUPchce ujistit všechny zaměstnance, že se žádné takové masové propuštění neplánuje a protonení důvod k jakékoli panice.

Skutečností je ale fakt, že celosvětová finanční a hospodářskákrize již také zasáhla naši společnost, stejně tak jako ostatní firmy v regionu a celé Českérepublice. Tak jako celá řada světových i evropských firem, tak i naše společnost byla a je kvůliekonomické krizi nucena omezit výrobu, a bohužel tomu úměrně i optimalizovat počet svýchzaměstnanců.

Jsme proexportně zaměřená společnost, která vyváží více než polovinu produkce, takže jsme se v posledníchměsících museli vypořádat s výrazným poklesem poptávky. Bylo by naivní sedomnívat, že se naší firmě krize vyhne, když největší světové hutní podniky i automobilky propouští tisícelidí. Snižování výroby se nevyhnulo nikomu.

Proto je za dané situace nutné a nevyhnutelné optimalizovat počet zaměstnanců na objem výroby. Vedeníspolečnosti ŽDB GROUP vždy nejprve hledá řešení s co nejmenším negativním dopadem pro svézaměstnance. Z tohoto důvodu např. část zaměstnanců firmy pracuje na zkrácený úvazek a nadále takpobírá významnou část své mzdy místo propuštení části zaměstnanců.

Ukončení pracovního poměru je vždy realizováno nejprve u sezónních pracovníku nebo pracovníku, ukterých byl uzavřen pracovní poměr na dobu určitou. Propouštení kmenových zaměstnanců je vždy ažposlední variantou. Takové kroky jsou vždy samozřejmě konzultovány se zástupci odborové organizacespolečnosti.

CONTENT24

Chceme všechny spolupracovníky ujistit, že do konce letošního roku nepočítáme s jednorázovým masovýmpropouštením jednoho tisíce zaměstnanců, jak dnes nepravdivě uveřejnila některá média. Dle aktuálníhovývoje a plánu výroby do konce letošního roku bude muset bohužel ješte dojít ke snížení počtu zaměstnancůnaší firmy, ale bude se jednat maximálně o 200-300 zaměstnanců. Tito zaměstnanci však v žádném případěnebudou propouštění hromadně a masově. V případě, že dojde k ukončení jejich pracovního poměru,dostanou tito zaměstnanci samozřejmě odstupné, které bude vyplaceno v souladu se sjednanou kolektivnísmlouvou.

Vedení ŽDB GROUP podniká veškeré kroky, jejichž cílem je i přes ekonomickou krizi získat nové zakázky audržet výrobu ve všech závodech na nejvyšší možné míře.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).