Menu Zavřít

Zaujalo nás

19. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Domácí vězeníMinisterstvo spravedlnosti, ve snaze ulehčit přetíženým věznicím, chce zavést pro méně závažné trestné činy alternativní tresty, k nimž by mělo patřit i domácí vězení. Odsouzený by dál chodil do zaměstnání, ale z práce by musel rovnou domů, odkud by po večerech a víkendech nesměl vytáhnout paty.

Domácí vězení

Ministerstvo spravedlnosti, ve snaze ulehčit přetíženým věznicím, chce zavést pro méně závažné trestné činy alternativní tresty, k nimž by mělo patřit i domácí vězení. Odsouzený by dál chodil do zaměstnání, ale z práce by musel rovnou domů, odkud by po večerech a víkendech nesměl vytáhnout paty. Kdo by ho ale kontroloval? A za jaké činy by měl být tak mírný trest udílen? Za krádež v samoobsluze, prosím. Ale za ublížení na zdraví? Může mít domácí vězení vůbec nějaký výchovný efekt? Nejspíš jen ten, že se drobní delikventi budou smát do hrsti.

BRAND24

Drahé půjčky jsou stále žádané

Čtyři sta i více procent ročně jsou lidé ochotni platit na úrocích firmám, které jim půjčí peníze okamžitě, bez ručitele a s donáškou až do domu. Důvody, které je k tomu vedou, jsou nepochopitelné. V e chvílích, kdy banky nabízejí kontokorent a poměrně levné spotřebitelské úvěry, jsou půjčky na trojciferný úrok výrazem zoufalství. Stěžovat si na lichvu nemá smysl. Kdyby nebylo zájemců, nebylo by lichvářů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).