Menu Zavřít

ZAUJALO NÁS

19. 1. 2004
Autor: Euro.cz

Americká vláda chce i přes odpor leteckých společností prosadit rozsáhlý systém digitalizovaných informací o cestujících letadlem do a po Spojených státech. Pasažéři mají být hodnoceni číslem a barvou podle toho, jakou údajnou hrozbu představují pro letadlo, kterým cestují.

BRAND24

VELKÝ BRATR BUDE MÍT PŘEHLED Američtí úředníci chtějí znát úplné jméno, adresu, telefonní číslo, datum narození a cestovní pas. Lze se proto obávat, že k požadavku na otisk palce, možná přibudou i další jako jsou otisk chodidla či zvukový záznam hlasu. BOHATSTVÍ NENÍ ŠTĚSTÍ**

Trend konzumní spotřeby daleko přesahuje pouhé uspokojování potřeb a stává se samoúčelem. Statistiky říkají, že téměř dvě miliardy lidí tvoří konzumní třídu. Tento trend se šíří rychle i v rozvojových zemích. Částka, kterou vydaly domácnosti na celém světě za zboží a služby, dosáhla v roce 2000 více než 20 bilionů dolarů. To je více než čtyřnásobek toho, co utratily v roce 1960. Stále více lidí je tedy relativně bohatých, ale rozhodně ne šťastnějších. Zároveň s nákupy totiž stoupá počet sebevražd osamělých lidí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).