Menu Zavřít

Zaujalo nás

18. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Od událostí na Národní třídě uplynulo již 13 let Bez velkého povyku, bez oficiálních akcí jsme se přehoupli přes třinácté výročí 17. listopadu. Ano, je tomu skutečně již třináct let, kdy došlo k masakru studentů na Národní třídě. Někomu se může zdát cesta, kterou jsme od té doby ušli, krátká, někomu naopak nekonečná.

Od událostí na Národní třídě uplynulo již 13 let

Bez velkého povyku, bez oficiálních akcí jsme se přehoupli přes třinácté výročí 17. listopadu. Ano, je tomu skutečně již třináct let, kdy došlo k masakru studentů na Národní třídě. Někomu se může zdát cesta, kterou jsme od té doby ušli, krátká, někomu naopak nekonečná. Pouze pamětníci válečných a poválečných událostí ale mohou říci, že prožili hektičtějších třináct let svého života. Ať již v dobrém, nebo v špatném.

O nástupnictví po Klausovi je zájem

Stínový ministr zahraničí ODS Jan Zahradil, šéf poslaneckého klubu Vlastimil Tlustý, místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová a šéf senátorského klubu Mirek Topolánek. T o jsou zatím čtyři představitelé ODS, kteří se budou na prosincovém kongresu ucházet o kandidaturu na předsedu strany po odstoupení Václava Klause. Poté, co odstoupil severomoravský hejtman Evžen Tošenovský a zdálo se, že o post po legendárním předsedovi není zájem, je najednou obdivuhodný přetlak.

Národní fronta proti ODS

Na ostravské radnici, přestože v tomto třetím největším městě zvítězila ODS, bude tato strana v opozici. Vládu nad městem totiž utvoří sociální demokracie s lidovci, kteří si na pomoc raději přizvali komunisty než občanské demokraty.

BRAND24

Hanka proti Petře

Zatímco ve výzkumech veřejného mínění stoupá pomalu ale jistě popularita předsedkyně Unie svobody Hany Marvanové, klesá naopak popularita ministryně školství Petry Buzkové. Potvrdily se tak předpoklady, že převzetí konkrétní zodpovědnosti bude pro zatím nejoblíbenější političku zhoubné. Naopak se zdá, že pokud má politik zodpovědnost pouze morální, a ne věcnou, může žonglováním s ní pouze vydělat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).