Menu Zavřít

Zaujalo nás

2. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Poslanecká maturitaNa účet poslanců se mohli minulý týden pobavit čtenáři Mladé fronty Dnes. Deník otiskl jejich odpovědi na otázky, zjišťující všeobecný rozhled. Zdaleka ne všichni z oslovených politiků prokázali úroveň znalostí maturanta. Ba, byli i tací, kteří netušili, kdy byla založena Karlova univerzita.

Poslanecká maturita

Na účet poslanců se mohli minulý týden pobavit čtenáři Mladé fronty Dnes. Deník otiskl jejich odpovědi na otázky, zjišťující všeobecný rozhled. Zdaleka ne všichni z oslovených politiků prokázali úroveň znalostí maturanta. Ba, byli i tací, kteří netušili, kdy byla založena Karlova univerzita. Mají po zásluze ostudu. Na druhou stranu - sám fakt, že někdo vysype z rukávu Pythagorovu větu či správně určí polohu prakticky neznámého státu, není zárukou správných politických rozhodnutí. Vezměme například poslance Ransdorfa. Je to chodící encyklopedie. Chtěli bychom ho však za premiéra?

BRAND24

Antikampaň

Televizní šoty v rámci kampaně o EU označil prezident Václav Klaus za cílevědomou provokaci, která může lidi od hlasování v referendu spíše odradit. Je to podle něho příliš významná událost, než aby byla bagatelizována reklamami, které nikdo nemůže brát vážně. Nelze než souhlasit. Promlouvá-li k nám portugalský rybář ústy herce, najatého reklamní agenturou, pak musí mít tvůrci spotu o úrovni české populace zkreslené představy. Leda že by se jednalo o příspěvek, který na ministerstvu zahraničí zdánlivě marně vymáhali odpůrci vstupu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).