Menu Zavřít

ZAUJALO NÁS

8. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Až to budeme dělat jako Rakušani, cizinci se k nám jenom pohrnou. Proto agentura Czech Turism dostala milion eur na televizní spot, který bude v cizině propagovat krásy ČR.

STAČÍ JEN MÁLO A PŘIJDOU

Pak už stačí jen zlikvidovat taxikářské loupežníky, prosadit na českých nádražích alespoň ta základní pravidla hygieny, vyhnat prodejce drog z centra Prahy i dalších měst a také trochu vyčistit příhraničí od prostituce. Pravda, to poslední by příliv turistů ale spíše trochu utlumilo.

BEZEDNÁ DÍRA SOCIÁLNÍCH DÁVEK

Manželský pár z Jihlavy zaslal na radnici nabídku ke koupi místní restaurace za dva miliony korun. Nechybělo mnoho a byl by ji získal. Náhodou však vyšlo najevo, že tito občané, vlastnící auto a peníze na účtech, jsou klienty sociálního odboru, od něhož měšíčně inkasují přes deset tisíc. Lze se při takové „adresnosti“ sociálních dávek divit, že schodek státního rozpočtu činí 115 miliard?

BRAND24

MASTNÉ POKUTY

Ministerstvo dopravy chystá bič na řidiče. Policisté by nově měli získat pravomoc udílet až 50tisícové pokuty. Navíc už za dva vážné přestupky má hrozit odebrání řidičského průkazu na jeden rok. Sami policisté přitom přiznávají, že drakonické sankce zřejmě zvýší korupci v řadách policie. Asi by bylo lepší udělat napřed pořádek mezi strážci zákona, než se ministři pustí do populistického přitvrzování postihu občanů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).