Menu Zavřít

Září bylo pro Škodu rekordní, prodeje v Číně jí ale klesly

10. 10. 2017
Autor: čtk

Škoda Auto v září dodala 112 900 vozů, meziročně o 5,4 procenta více. Dosáhla tak nejlepšího měsíčního výsledku v historii. K růstu přispívá prodej SUV Kodiaq, nejprodávanějším modelem zůstává Octavia. Zatímco v Evropě jí prodeje rostly, na jejím světově největším trhu v Číně mírně klesly.

V zemích západní Evropy rostly prodeje Škody téměř o šest procent (dodáno 48 500 vozů), v zemích východní Evropy i Rusku o desítky procent (včetně Ruska dodáno 10 200 aut).

Pokles prodeje v Číně společnost očekávala, byl podle ní způsoben zejména modernizacemi modelů Octavia a Rapid. Zatímco loni v září bylo do Číny dodáno 32 tisíc vozů, letos to bylo 30 600 aut. Automobilka předpokládá, že se odbyt ke konci roku opět vrátí do normálu.

Octavií Škoda v září dodala přes 37 tisíc, meziročně o 8,5 procenta méně. Mírně klesl i prodej modelů Fabia a Rapid (měsíčně od každého modelu dodáno 19 tisíc vozů), naopak růst zaznamenal Superb, dodávky se přiblížily 14 tisíc automobilů. Modelu Citigo, prodávaného jen v Evropě, bylo dodáno 3900 kusů, meziročně téměř o 15 procent méně. Značně se daří modelu Kodiaq, v uplynulém měsíci bylo prodáno přes 13 tisíc vozů.


Škoda bude vyrábět baterie do elektromobilů. Přečtěte si více

 Škoda Vision E


„Model Škoda Kodiaq, který jsme v únoru tohoto roku úspěšně uvedli na trh, je opravdovým tahounem. Již dnes tvoří toto velké SUV důležitý pilíř pro pozitivní vývoj prodeje vozů naší společnosti,“ řekl člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za prodej a marketing Alain Favey. Další růst si Škoda slibuje od nového modelu Karoq, jehož prodej v některých zemích začíná v říjnu.

BRAND24

Počet dodaných škodovek stoupl také ve střední Evropě, a to o více než osm procent, celkem bylo dodáno 16 400 vozů. V tuzemsku si značka polepšila o více než 11 procent na 7800 vozů. Výrazně rostl prodej vozů Škoda také v Indii, automobilka do země dodala v září 1600 vozů, meziročně o 37 procent více.

Škoda Auto
Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v Česku a zaměstnává v nich zhruba 30 tisíc lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům 1 127 700 aut, třetí rok po sobě to bylo přes milion vozů.

Dále čtěte:

Komentář: Skoda.de. Nápady VW jsou na hraně zákona

Volkswagen klidní situaci. Ve Škodě Auto prý teď žádné změny nechystá

Česko je a nadále zůstane domovem společnosti Škoda, vzkázal šéf Maier

Škoda Auto vyrobila 20 milionů automobilů. Jubilejním vozem se stal Karoq

Yeti přichází z východu. Škoda reaguje na vyšší poptávku dodávkami z Ruska


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).