Menu Zavřít

Zaměstnavatelem roku je HP, uspěly velké firmy

12. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Titul Zaměstnavatel roku 2009 získala společnost Hewlett-Packard. Stříbrnou pozici obsadil loňský vítěz T-Mobile, bronzovou pak Telefónica O2. Výsledky dnes zveřejnila pořádající společnost Fincentrum, hlavním partnerem soutěže je Sodexo ČR.

Autor: Profit

Také na zbývajících místech v první desítce skončily velké firmy. Možná nejméně známé je jméno společnosti AGC Flat Class Czech, která se umístila na osmém místě - jde však o bývalý teplický Glaverbel.

Porotci, dotazníky a důkazy

Celkem 60 kandidátů z jednotlivých krajů nominovala do celostátního kola širší porota. „Hodnocení probíhalo podobně jako loni podle zcela transparentních kritérií. Firmy mají možnost popsat své řízení lidských zdrojů pomocí uzavřených dotazů a podložit to konkrétními důkazy či argumenty. Konečné pořadí pak určí hlasování poroty,“ říká Scott Marlowe z mezinárodní poradenské společnosti Hay Group, která je odborným garantem soutěže. Na dotazník pro firmy se můžete podívat zde.

Menší společnosti uspěly v doplňkové soutěži Zaměstnavatel bez bariér, oceňující zaměstnávání zdravotně postižených. Vyhrála firma Tabuc Pack před společnostmi Svítání plus a Tersil.

BRAND24

Vítězství v kategorii nejobdivovanějších firem obhájila Československá obchodní banka následovaná Komerční bankou a společností LOréal. Výsledky vznikají podle hlasování studentů vysokých škol o tom, v které společnosti by chtěli po skončení studií pracovat.

Více na Aktuálně.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).