Menu Zavřít

Zaměstnanci Czech Coal pustili firmě žilou

25. 1. 2012
Autor: profit

Podvody při prodeji hnědého uhlí páchali někteří zaměstnanci těžební skupiny Czech Coal v Mostě. Mluvčí firmy Gabriela Sáričková Benešová dnes agentuře Mediafax sdělila, že způsobili škodu za sto milionů korun.

Foto: archív

Podvody odhalilo rozsáhlé interní vyšetřování. Uhlí neoprávněně prodávala část zaměstnanců odboru nákupu a prodeje uhlí Czech Coal společnostem, které s hnědým uhlím obchodují. Téměř rok trvající vyšetřování odhalilo organizovanou skupinu zaměstnanců společnosti Czech Coal, kteří bez vědomí představenstva prodávali obrovské množství tříděného uhlí za výrazně nižší ceny. Ty byly určovány na základě dohody mezi kupujícím a některými pracovníky Czech Coalu, kteří na těchto obchodech byli osobně finančně zainteresováni,“ uvedla Sáričková Benešová.

BRAND24

Vyšetřování odhalilo zásadní rozpory mezi schválenými a podepsanými dokumenty, a také poradenskou spolupráci mezi kupujícím a příbuznými některých pracovníků Czech Coal včetně finančních toků mezi spřátelenými fyzickými a právnickými osobami a zaměstnanci společnosti.

Vzhledem k vzniklé situaci bude okamžitě zrušen celý odbor nákupu a prodeje uhlí Czech Coalu. V souvislosti s výše uvedenými zjištěními bude podáno trestní oznámení a budou přijata taková bezpečnostní opatření, aby se situace již nemohla opakovat,“ dodala Sáričková Benešová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).