Menu Zavřít

Základem krásného účesu jsou zdravé vlasy

1. 3. 2004
Autor: Euro.cz

DOBRÝ DOJEM Z NOVÉHO ÚČESU A DOKONALE STŘIŽENÉHO TMAVÉHO OBLEKU ČI KOSTÝMKU DOKÁŽE SNADNO POKAZIT ZDÁNLIVÁ MALIČKOST JAKOU JSOU LUPY. ROVNĚŽ ROZTŘEPENÉ KONEČKY SVÉMU MAJITELI ČI MAJITELCE NEPROKAZUJÍ TU NEJLEPŠÍ SLUŽBU.

TIP

DOBRÝ DOJEM Z NOVÉHO ÚČESU A DOKONALE STŘIŽENÉHO TMAVÉHO OBLEKU ČI KOSTÝMKU DOKÁŽE SNADNO POKAZIT ZDÁNLIVÁ MALIČKOST JAKOU JSOU LUPY. ROVNĚŽ ROZTŘEPENÉ KONEČKY SVÉMU MAJITELI ČI MAJITELCE NEPROKAZUJÍ TU NEJLEPŠÍ SLUŽBU.

BRAND24

Základem krásného účesu jsou zdravé vlasy i zdravá pokožka hlavy. Proto je třeba jejich péči věnovat patřičnou pozornost. Což ovšem neznamená stát se jimi posedlý. Naopak - někdy méně znamená více. Platí to zvláště v případech nešetrného barvení či silné trvalé. Rovněž časté mytí a fénování může mít nežádoucí následky ve formě jejich vysušování nebo podrážděné vlasové pokožky. Vlas se skládá ze tří vrstev. Je to kutikula, vlasová kůra a dřeň. Největší vliv na vzhled vlasu má tzv. kutikula. Jedná se o zevní vrstvu vlasu, jejíž úlohou je chránit vrstvu vnitřní. Důsledkem poškozené kutikuly jsou roztřepené konečky. Velmi častou příčinou třepení jsou nepříznivé vlivy počasí. Podceňovat však nesmíme ani skladbu jídelníčku (pozor zvláště na nedostatek zinku a železa ve stravě), životní styl a výše naznačenou „přehnanou“ péči. Mráz a časté teplotní změny vlasy vysušují - ty se pak stávají křehčími a snadno se lámou. Účinnou ochranou vlasů bývají v zimě pokrývky hlavy. Ale i když dámám etiketa dovoluje ponechat si v místnosti na hlavě klobouk, měly by ho raději sundávat. Hlava se pod ním potí a vlasy mastí. Kvalitní masky, balzámy a kondicionéry s obsahem UVA a UVB filtry chrání před sluncem, ale také dodávají vlasům potřebnou vlhkost a elasticitu. Při přílišném poškození se doporučuje používat teplé oleje a nesmývatelné kondicionéry. Existují také reparační prostředky a prostředky proti třepení vlasů, které mikroskopickým filmem vlas obklopí a vyhladí. Nejúčinnějším řešením problému s roztřepenými konečky je však jejich zastřižení. Kratší, zato kvalitní vlasy, působí lepším dojmem než vlasy dlouhé a poškozené. Častým problémem je tvorba lupů - příčinnou může být špatná strava, stres či hormonální nerovnováha. Jejich nadměrný výskyt může být způsoben i nevhodným šamponem nebo se objevují jako průvodní znak některých onemocnění. Před mytím vlasů postižených zvýšenou tvorbou lupů je dobré je vykartáčovat. Šampony proti lupům uvolňují šupinky a pomáhají zabraňovat tvorbě nových. Ne vždy však pomáhají. Při přetrvávajících potížích se obraťte na kožního lékaře.

zdroj: www.vlasy.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).