Menu Zavřít

Zakladatelka dámského klubu: Navazujeme na prvorepublikovou tradici

19. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Již deset let funguje dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club, který sdružuje 450 žen výjimečných v různých oborech kulturně-ekonomického prostředí. Zeptali jsme se zakladatelky a pořadatelky klubu paní Heleny Kohoutové na fungování a vize klubu.

Jaké jsou hlavní myšlenky vašeho dámského klubu?

Těmito večery se snažíme navazovat na osvědčenou tradici dámských klubů z období první republiky. První setkání klubu proběhlo v dubnu 1999. Od té doby pořádáme setkání v pravidelných intervalech. Našimi hosty jsou především ženy výjimečné svými zkušenostmi v mnoha různých oborech, směrech, životní úrovni apod.

Vytváříme příjemnou atmosféru, ve které má žena možnost si popovídat, pobavit se a zároveň získat mnoho nových obchodních kontaktů, blíže poznat i některé osobnosti dnešní doby. Zároveň se při těchto večerech setkává mnoho podnikatelských subjektů, které vedou k dalším možnostem spolupráce. Ženy jsou dle evropských průzkumů z cca 60 % nositelkami všech obchodních rozhodnutí nejenom v profesionálním, ale i v soukromém životě.

Jaký je váš letošní cíl?

Opět bychom rády udržely myšlenku ženské solidarity, spolupráce, vzájemné inspirace a stále aktuální téma, kterým je navazování na tradice prvorepublikových dámských klubů. Jak již bylo řečeno, letošní rok je velice symbolický, neboť oslavíme desáté výročí naší činnosti a připít na naše narozeniny může více než 450 žen.

Reflektujete také nějak na současnou ekonomickou situaci u nás i ve světě?

Samozřejmě. Proto jsme naše březnové klubové setkání nazvali „Co vše můžeme považovat za investici?“ Pod pojmem investice si každý z nás představí něco jiného. Někteří považují za výhodné investovat do koupě něčeho cenného, jiní naopak raději investují do vzdělání, osobního rozvoje, zdraví a umění.

Co jste členkám klubu připravili na letošní první setkání?

CONTENT24

Večer se uskutečnil v prostorách kláštera minoritů sv. Jakuba. Čestným hostem večera byla známá moderátorka a lektorka společnosti MG Consulting, paní Jolana Voldánová. Příjemné povídání o její novinářské kariéře, rodičovství a zálibách zakončila ukázka tréninku etikety společenského chování a profesního stylu. Za pomocí modelů renomované návrhářky Ivany Jedlička se tak dámy dozvěděly, jaké je vhodné oblečení na pracovní schůzku, jaká barva není vhodná na obchodní jednání apod.

Dalšími hosty byla ředitelka MG Consulting paní Martina Jandečková, zástupci Dámského investičního klubu České spořitelny, Auto Hase – autorizovaný Volvo dealer, specialista na marketingový výzkum Incoma Research a Lázně Piešťany. Zajímavé příspěvky hodnotily, jak se ženy rozhodují při investicích a co je ovlivňuje, čím je přístup žen k investování odlišný ve srovnání s muži, kam v dnešní době investovat, rozdíly mezi utrácením a investováním. Hosté nejen obdivovali nové modely Volvo XC60, ale také se hovořilo o novele zákona o odpočtu DPH a jaký by mohla mít dopad investování v této oblasti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).