Menu Zavřít

Zakázka pro MPSV potvrzena

15. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Její hodnota činí 140 milionů korun

Téměř 140milionovou zakázku Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) na dobudování a provozování komunikační infrastruktury MPSV definitivně získal telekomunikační operátor GTS Novera. Po několika rozkladech a napadnutích ze strany konkurenční Telefóniky O2 o tom na konci ledna rozhodl ÚOHS. Oznámení o zadání zakázky bylo minulý týden zveřejněno v Informačním systému o veřejných zakázkách, jež provozuje Česká pošta.
Výběrové řízení s názvem Zajištění rozvoje komunikačního systému MPSV bylo vyhlášeno loni v únoru. Podle zdrojů týdeníku EURO se do něj přihlásily společnosti Anect, GTS Novera a Telefónica O2 CR. V červnu 2006 MPSV vybralo na základě bodového hodnocení nabídku GTS Novery, přičemž Telefónica proti tomu podala námitky. Ty ministerstvo odmítlo, načež se Telefónica obrátila na ÚOHS. Antimonopolní úřad rozhodnutí MPSV posvětil a na konci letošního ledna pak zamítl i rozklad podaný Telefónikou. Vzhledem k tomu, že proti konečnému rozhodnutí se již nelze odvolat, potvrdil ÚOHS jako vítěze tendru GTS Noveru.
„Rozhodnutí úřadu vítáme, jsme rádi, že se můžeme podílet na rozvoji jednoho z největších a nejrozsáhlejších systémů ve veřejné správě. Práce na zakázce jsme již zahájili a budou postupně pokračovat až do roku 2008,“ řekl týdeníku EURO Tomáš Budník, obchodní ředitel GTS Novera.
V rámci zakázky operátor připraví a uskuteční rozvoj komunikačního systému ministerstva. Především se jedná o zajištění jednotlivých technických zařízení a služeb, zaškolení pracovníků MPSV a zprovoznění celého upraveného informačního systému. Hlavním kritériem byla cena, GTS Novera získá 137,4 milionů korun bez DPH.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).