Menu Zavřít

Zahraniční firmy nabídnou firemní akcie

21. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Velké zahraniční firmy nabídnou v době krize svým českým pracovníkům ke koupi firemní akcie mateřských koncernů. Poprvé se k nim dostanou tuzemští zaměstnanci společností Siemens či UniCredit Bank.

Autor: Weinerberger Building Value

BRAND24

Zájemci mohou žádat o akcie do konce letošního roku a získají je v prvních měsících příštího roku. Například Siemens údajně poskytuje slevu při nákupu kolem 20 procent. V době krize je navíc většina titulů velmi nízko a potenciál jejich opětovného růstu je lákavý. „Chceme tímto krokem podpořit zaměstnaneckou loajalitu a vyjádřit přesvědčení, že cena akcií bude mít dlouhodobě rostoucí tendenci,“ uvedl mediální zástupce UniCredit Bank Milan Vodička. Většímu zájmu ale může bránit právě ekonomická nejistota, kdy lidé nebudou ochotní dát zaměstnavatelům za akcie větší množství peněz.

Některé pobočky cizích firem poskytují zaměstnanecké akcie už několik let. Loni spustila tento program stavební firma Skanska, již dříve funguje v České spořitelně a Komerční bance. Akcie zaměstnancům v Česku nabízí také Coca-Cola, British Airways či pojišťovna AXA.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).