Menu Zavřít

Zabezpečit lze i náklad dodávky

30. 5. 2005
Autor: Euro.cz

OCHRANA AUTOMOBILŮ Systémy zabezpečení automobilů proti krádeži či vyloupení se neustále zdokonalují. Poslední novinkou od společnosti Defend Group je ochrana nákladového prostoru užitkového vozu. Construct zase nabízí bezkontaktní automatické zabezpečení automobilu.

OCHRANA AUTOMOBILŮ

Systémy zabezpečení automobilů proti krádeži či vyloupení se neustále zdokonalují. Poslední novinkou od společnosti Defend Group je ochrana nákladového prostoru užitkového vozu. Construct zase nabízí bezkontaktní automatické zabezpečení automobilu.

První skutečně účinné zabezpečení nákladu přináší v těchto dnech na český trh značka Defend. Elektromechanické uzamykání nákladových prostor je k dispozici pod názvem Defend Cargo. „Snažíme se vždy reagovat na požadavky trhu a tato oblast zabezpečení automobilů byla dosud zcela nepokryta. Ideálním řešením problému je ovládání elektromechanického zámku uvnitř vozidla, který nyní trhu nabízíme,“ informuje generální ředitel této firmy Pavel Vojtek.

DOKONALEJŠÍ OCHRANA

Produkt je určený především majitelům lehkých užitkových a nákladních automobilů, a to jak firmám, tak i zájemcům z řad široké veřejnosti. Nabízí poměrně unikátní řešení zabezpečení nákladu. Doposud používané systémy otevírání nákladového prostoru se soustředily čistě na zámkovou vložku. Ta je ale přístupná zvenčí, napadnutelná a pro šikovnější zloděje bez větších problémů překonatelná. Díky Defend Cargu může řidič nebo osoba odpovědná za bezpečnost nákladu uzamknout nákladový prostor pomocí dotekového čipu. Servomotory s blokovacími prvky, upevněné ke karoserii, zajišťují všechny dveře najednou při zachování všech stávajících mechanismů. Impulz k zajištění či odjištění přichází k blokovacímu servomotoru z čipového ovladače jeho přiložením ke čtecímu mechanismu. O stavu uzamykání nákladového prostoru informuje světelná dioda na čtecím zařízení.

Mezi hlavní výhody Defend Cargo patří zevnitř umístěný zajišťovací systém, takže není možné napadení zvenčí. Elektronický čip se čtecím mechanismem určuje vysokou bezpečnost ovládání zámku dveří, přičemž neoprávněná výroba duplikátů čipů není možná. Defend Cargo je zcela nezávislý na dalších zabezpečovacích systémech.

POMÁHÁ ELEKTRONIKA

BRAND24

Druhý ze dvou hlavních českých výrobců zabezpečovacího zařízení pro automobily, firma Construct, představil svou novinku, bezkontaktní automatické zabezpečení aut Safetronic, již na konci loňského roku. Unikátní, patentově chráněné zařízení nevyžaduje žádnou obsluhu ze strany řidiče a samo zamyká řadicí páku, případně volič rychlostí automatické převodovky.

Stane se tak vždy poté, co řidič vytáhne klíček ze zapalování. Pro jeho odblokování je třeba přiložit elektronický čip na určité místo v interiéru vozidla, pod nímž se skrývá identifikační modul. Ten vyhodnotí, zda se jedná o oprávněného uživatele a okamžitě řazení odblokuje. Odpadá tak nutnost řidiče zařízení obsluhovat, z interiéru vozidla zmizí zámkové vložky a zlodějům se velmi výrazně ztíží možnost zaparkovaný automobil zcizit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).