Menu Zavřít

Z kasáren v Rudolfově bude kulturní centrum

6. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Z areálu bývalých kasáren v Rudolfově na Českobudějovicku má vzniknout multifunkční centrum s knihovnou, muzeem, infocentrem a venkovním amfiteátrem.

TABLE { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/showtableborders.htc) ; } A { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/anchors.htc) ; } INPUT { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/hiddenfield.htc) ; }

BRAND24

Počítá s tím projekt tamní radnice. Stát bude 40 milionů korun. Město ale penízena obnovu kasáren nemá, ročně totiž hospodaří s 25 miliony korun. Chce protozískat dotaci z Regionálního operačního programu. Pokud uspěje, nové centrum semá otevřít do konce roku 2010.

Město dostalo historický tereziánský areál bezplatně od armády v roce 2006.V anketě oslovilo obyvatele s dotazem, co by na místě opuštěných a chátrajícíchstaveb z přelomu 18. a 19. století viděli nejraději. „Odpověď byla jasná.Posílení společenského života, aby se spolky měly kde scházet, abychom mohlipořádat kulturní akce, trhy,“ řekl starosta Milan Třebín.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).