Menu Zavřít

Vzpoura hraček doprovodí vánoční kampaň O2

26. 10. 2011
Autor: profit

Vzpoura hraček se letos vrátí nejenom na televizní obrazovky, ale také na billboardy, novinové inzeráty či reklamní plochy autobusových zastávek.  Námět legendárního filmu Hermíny Týrlové si pro letošní Vánoční kampaň vypůjčili v O2.

Foto: O2

Hračky, ale i ostatní vánoční dárky, jako čepice, rukavice nebo domácí spotřebiče, se v reklamních šotech snažit zastavit kampaň na Vánoční nabídku O2 z obavy, že na ně už pod stromečkem nezbude místo. „Půjde o druhou nejsilnější kampaň O2 v letošním roce,“ uvedl Lukáš Antoš, ředitel Telefónica pro marketingu a sponzoringu.

Kampaň provází i velmi agresivní cenová politika. Zákazníci s O2 kartou mohou od 1. listopadu volat jen za 3,50 za minutu a posílat SMS zaplatí 1,50 Kč. Při pravidelném měsíčním dobíjení budou zákazníci platit tyto ceny napořád. Nabídka na nákup  O2 karty s „vánočními“ cenami platí do konce roku.  Pro zákazníky s mobilním paušálem zdvojnásobil operátor počet volných minut.

Do zvýhodněné cenové nabídky zařadilo O2 chytré telefony dvou společností - Samsung a HTC. „Přístroje těchto dvou značek již nyní tvoří 46 procent námi prodaných telefonů,“ uvedl  Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

Výrazně lepší nabídku chce O2 přinést u své internetové televize. Počítá především s rozšířením nabídky programů vysílaných ve vysokém rozlišení. „Podle našich statistik 38 procent zákazníků sleduje O2TV na HD televizi, další čtvrtina její pořízení zatím zvažuje. Zákazníci proto vítají filmy v nejvyšší kvalitě, neboli v HD rozlišení. Proto jsme se rozhodli zařadit do O2TV nabídky šest nových HD kanálů,” dodal Jiří Dvorjančanský.

BRAND24

Ve vysokém rozlišení budou nově vysílat Animal planet HD, ČT HD, NOVA HD, NOVA Sport HD, HBO HD a Filmbox HD.  Programy ČT HD a NOVA HD budou do konce ledna 2012 k dispozici již v základní nabídce O2TV Start. Ostatní rozšíří současné tematické balíčky, jejich cena se přitom nezvýší.   Přibudou i některé programy ve standardním rozlišení.  Další novinky chystá O2 také ve své internetové videopůjčovně nebo internetovém připojení. 

Na Vánoce zbrojí také další mobilní operátoři. Vodafone zveřejní svoji nabídku v úterý, T-Mobile ji představí ještě dnes.  Vánoce přitom neznamenají pro operátory žně jenom počtem prodaných přístrojů nebo uzavřených smluv na nové služby. Roste i jejich využívání. Například počet poslaných MMS u O2 roste o Vánocích o 60 procent, hovory o 10 procent.  Datový provoz je na Štědrý den vyšší jedenadvacetkrát. Loni se jen za hodinu Štědrého dne „prodatovalo“ stejné množství dat, jako v roce 2006 za celý Štědrý den.   

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).