Menu Zavřít

Významný obchod pro britskou ekonomiku. Aston Martin dodá vozy do Japonska za půl miliardy liber

30. 8. 2017
Autor: Profimedia.cz

Uzavření pětileté dohody mezi Británií a Japonskem v hodnotě půl miliardy liber (14 miliard korun) dnes ohlásil generální ředitel britského výrobce luxusních vozů Aston Martin Andy Palmer, který je členem delegace doprovázející premiérku Theresu Mayovou na návštěvě Tokia, napsal server BBC. Mayová obchod označila za významný pro britskou ekonomiku i pro vztahy s Japonskem.

„Vzhledem k tomu, že se připravujeme na odchod z Evropské unie, je pro nás životně důležité rozvíjet vztahy s našimi spojenci a přáteli,“ prohlásila při této příležitosti Mayová s tím, že Aston Martin je typický příklad inovativní a přední světové společnosti, na jaké je Británie pyšná.

Podle dohody automobilka do Japonska vyveze automobily včetně sportovních vozů a prvního SUV za více než 400 milionů liber a od japonských výrobců Bridgestone, Denso, Mitsubishi a Yazaki doveze komponenty za zhruba 70 milionů liber. Kromě toho Aston Martin v Japonsku otevře několik nových kanceláří a rozšíří prodejní síť.

CONTENT24

Britská automobilka nyní do Japonska vyváží sportovní modely včetně nového DB11. Koncem roku 2019 plánuje uvést na trh svůj první SUV.

Čtěte dále:

Aston Martin byl díky modelu DB11 v pololetí poprvé od roku 2008 v zisku

Škoda přiveze do Frankfurtu upravený koncept elektrického SUV Vision E

Konec legendy. Prototypy Porsche už Le Mans nevyhrají


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).