Menu Zavřít

Vývoz českých číšníků je už pasé

13. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Češi z pohraničí nemají už tři roky zájem pracovat v německých restauracích jako číšníci nebo kuchaři. Jejich mzdy už jsou po odečtení dopravy, případně ubytování srovnatelné jako v Česku.

Naopak české restaurace v příhraničí si mohou teď na pracovním trhu vybírat. „Tři roky už se nám tu vůbec nikdo z Česka nenabídl, přitom bavorské restaurace by o Čechy stály,“ říká česká číšnice v restauraci a hotelu Adam-Bräu v Bodenmaisu, který je 15 kilometrů od hranic. V podniku pracuje už 17 let a tvrdí, že ho déle pracující Češi drží. Situace se výrazně změnila před sedmi lety, kdy čeští číšníci a kuchaři začali tvrdit, že se jim „pendlování“ přestává vyplácet.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).