Menu Zavřít

Výstaviště v Brně dostane další pavilon

1. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Brněnské výstaviště se v posledních letech při velkých veletržních akcích potýká s nedostatkem ploch. Zhruba deset až patnáct procent výstavních prostor je velmi špatně prodejných. „Nevyhovují dnešním požadavkům, a firmy tak o ně nemají zájem,“ řekl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Škrla. Společnost proto už několik let mluví o novém pavilonu. Jeho výstavba má začít příští rok, kdy brněnské výstaviště oslaví 80 let od svého vzniku.

Brněnský veletržní kalendář nabízí ročně přes 40 akcí. Řada z nich je největší ve střední Evropě. Brnu patří zhruba dvě

CONTENT24

třetiny českého veletržního trhu. Výstaviště s rozlohou 667 000 metrů čtverečních má 16 pavilonů. Hodnota všech staveb v areálu je skoro tři miliardy korun. Za poslední roky se několik pavilonů přistavělo, třeba E, F nebo V. Pro některé veletrhy je to ale i tak málo. Především mezinárodní strojírenský veletrh dokazuje, že se pavilony nedají nafouknout.

Současné plochy, které nejdou využít pro výstavnictví, chce firma pronajímat. V některých případech už to tak funguje, jednu z menších budov využívá místní kabelová televize, další plochy má pronajaty řada firem. Nevyužita zůstává budova bývalého divadla.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).