Menu Zavřít

Vysočany změní tvář

7. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Bývalé průmyslové území ve Vysočanech v Praze 9 se má proměnit na oblastní centrum s byty, obchody, kancelářskými budovami a sportovními areály. Podle urbanistické studie by na zhruba 250 hektarech pozemků měla vyrůst nová městská čtvrť. „Městská část však není majitelem žádných pozemků v tomto rozvojovém území.

Jediné, co můžeme zájemcům nabídnout, je platforma, na které by se mohli střetávat současní vlastníci a možní investoři,“ řekl starosta Prahy 9 Vladimír Řihák.

BRAND24

V letošním roce už zřejmě začne přestavba v areálu bývalé vysočanské spalovny v Poděbradské ulici, kde vznikne obytný soubor Nová Harfa s 1220 novými byty. Mnoho jiných investorů se zatím nepřihlásilo. Realizace dalších projektů závisí podle starosty především na finančních možnostech investorů, protože náklady i na nejmenší areály představují pět až deset miliard korun.

Na revitalizaci bývalých průmyslových areálů by případní investoři mohli požádat o dotace z fondů Evropské unie. Radnice předpokládá, že kompletní proměna území, ohraničeného ulicemi Freyova, Poděbradská, Kbelská a železniční tratí do Liberce, mohla skončit do dvaceti až třiceti let.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).