Menu Zavřít

Výrobce cigaret Marlboro chce převzít kanadského producenta konopí Cronos Group

4. 12. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americká společnost Altria Group, která vyrábí cigarety Marlboro, jedná o možné investici do kanadského producenta konopí Cronos Group. Informuje o tom agentura Reuters. Kanada v říjnu legalizovala prodej marihuany pro rekreační účely, stejný krok již dříve učinily také některé státy v USA.

Zdroje agentury Reuters v pondělí informovaly, že Altria se nachází v počáteční fázi rozhovorů o převzetí společnosti Cronos. Ta následně uvedla, že s firmou Altria jedná o potenciální investici. Upozornila však, že zatím nebylo dosaženo žádné dohody. „Není jisté, že tyto diskuse povedou k investici či jiné transakci zahrnující tyto podniky,“ dodala.

Případná transakce by podle agentury Reuters představovala jedno z největších spojení tabákového průmyslu s aktivitami v oblasti marihuany, která je z podnikatelského hlediska díky postupující legalizaci čím dál více atraktivní.

Nápojová společnost Constellation Brands, která vyrábí například pivo Corona, již v srpnu oznámila, že investuje 3,8 miliardy dolarů (86,5 miliardy korun) do největšího kanadského producenta konopí Canopy Growth. Záměr navazuje na loňský nákup desetiprocentního podílu v Canopy za 4,2 miliardy korun.

Největší světový výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola podle nedávných zpráv médií jedná s kanadským pěstitelem konopí Aurora Cannabis o výrobě nápojů s obsahem marihuany, píše server BBC.

Vyprodáno: dodávky marihuany v Kanadě váznou. Viník neznámý

 Obchod s konopím v Halifaxu

BRAND24

Dále čtěte:

Kritik „trávy“ Sessions padl. Marihuanové akcie prudce posílily

Kanada po legalizaci marihuany: firmy řeší, co se zkouřenými zaměstnanci

Legalizace marihuany v Kanadě, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).