Menu Zavřít

Vyměňte kostlivce!

21. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Před třemi týdny jsme psali o nejasnostech kolem průkazů způsobilosti pro řidiče dodávek.

Před třemi týdny jsme psali o nejasnostech kolem průkazů způsobilosti pro řidiče dodávek. Vyhlášku, která měla problémy odstranit, totiž ministerstvo dopravy nestihlo připravit ani k 1. dubnu, kdy začala nová povinnost platit. Nejde o jediný případ, kdy má tento úřad zpoždění, ale nechce o něm příliš mluvit a ani si jej nepřipouští. Tentokrát jsme se podívali na zpřísnění technických kontrol vozidel.

Naopak ministr průmyslu a obchodu Martin Říman zatím s komunikací problém nemá. I díky tomu se z něj – přinejmenším mediálně – stává mistr na odstraňování přebytečné administrativní zátěže podnikatelů. Před nedávnem jsme jako první přinesli bilanci dosavadní vládní snahy v této oblasti, stejně jako přehled dalších plánů. Konkrétní další kroky (nejen z Římanovy dílny) sledujeme zde.

BRAND24

Také problémy s metodickými pokyny ministerstva financí patří k pravidelným tématům našeho týdeníku. Posun v minulých dnech přineslo rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který se (znovu) postavil na stranu poplatníků ve sporu s finančními úřady. Verdikt je povzbuzující i pro další podnikatele, jimž nejrůznější státní instituce stále ještě tají informace, které by měly být veřejné.

Petr Kučera šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).