Menu Zavřít

Vydřete z nich maximum!

16. 5. 2005
Autor: Euro.cz

(Výkonnostní parametry/ISO) Dnes mnoho firem v naší zemi zažilo zavedení a certifikaci systému kvality ČSN EN ISO 9001:2001 a mnoho firem to ještě čeká. Ti, kteří již mají úspěšnou certifikaci za sebou, splnili přísné požadavky normy a získali certifikát od akreditované certifikační společnosti, možná odložili po získání certifikátu tuto věc k ledu.

(Výkonnostní parametry/ISO)

Dnes mnoho firem v naší zemi zažilo zavedení a certifikaci systému kvality ČSN EN ISO 9001:2001 a mnoho firem to ještě čeká.

Ti, kteří již mají úspěšnou certifikaci za sebou, splnili přísné požadavky normy a získali certifikát od akreditované certifikační společnosti, možná odložili po získání certifikátu tuto věc k ledu.

Ovšem myslet si „Získali jsme certifikát a tím to skončilo“ není správné. Požadavky normy ČSN EN ISO 9001: :2001 jsou mezinárodními podnikovými standardy pro řízení firmy a neměly by být jen podmínkou pro získání certifikátu.

Systém řízení kvality lze využít podstatně lépe ke zlepšování výkonu firmy. Jako „třešinky na dortu“ je možné využít tohoto systému řízení ke zvyšování výkonu organizace.

Jak? Navázat a stanovit na firemní činnosti klíčové ukazatele výkonu firmy, ty pravidelně měřit a vyhodnocovat. A to i návazně s hodnocením odpovědných pracovníků.

Abyste neměřili vše, co se měřit dá je nutné vybrat činnosti, které se největší měrou podílejí na úspěchu Vaší firmy.

BRAND24

Zkuste změnit Váš pohled na normy a využijte je ke zlepšování Vaší firmy. Je to jednodušší, než si dovede představit.

…více příště Petr Maličovský, MBA

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).