Menu Zavřít

Vodafone zvýšil zisk o čtrnáct procent na 1,3 miliardy korun. Mateřské společnosti vyplatí většinu dividendou

4. 9. 2019
Autor: CC BY-ND 2.0: Marcos Morales via Flickr

Operátor Vodafone zvýšil v Česku ve fiskálním roce končícím letos v březnu zisk o 14 procent na 1,29 miliardy korun. Tržby stouply o čtyři procenta na 14,7 miliardy korun. Mateřská Vodafone Europe jako jediný akcionář rozhodla, že jí český operátor vyplatí téměř celý zisk, tedy přes 1,28 miliardy korun ve formě dividendy.

Počet zákazníků Vodafonu se do letošního března meziročně zvýšil o 120 tisíc na 3,897 milionu. Proti závěru minulého roku byl ale jejich počet o 13 tisíc nižší. Podíl lukrativnějších tarifních zákazníků se zvýšil o 0,8 procentního bodu na 70,2 procenta. Množství pevných přípojek k internetu se zdvojnásobilo na 29 tisíc připojení. Loni v prosinci firma oznámila 1,5 milionu firemních SIM karet.

Rychlá datová mobilní síť Vodafonu pokrývá 99,4 procenta české populace. Loni firma přišla s pěti datovými balíčky Vodafone Pass pro sledování videa, hudby, chatování nebo návštěvy sociálních sítí bez čerpání datového limitu.


Kritika z Bruselu: T-Mobile, O2 a CETIN omezují v Česku konkurenci

ilustrační foto


Letos Vodafone dokončil převzetí největší tuzemské kabelové sítě UPC. Získal tak přípojky do 1,5 milionu domácností. Síť UPC poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539 tisíc zákazníků kabelovou televizi a 200 tisíc uživatelů pevné telefonní linky.

Konkurenční O2 loni zvýšila konsolidované tržby o 0,8 procenta na 38 miliard korun. Čistý zisk firmě klesl o 2,5 procenta na 5,45 miliardy korun. T-Mobile zvýšil provozní zisk EBITDA o 5,6 procenta na 11,44 miliardy korun. Celkové tržby vzrostly o 0,7 procenta na 27,23 miliardy korun. O2 měla pět milionů mobilních zákazníků a T-mobile 6,2 milionu.

Čtěte také:

Cesta k levnějším datům: pokuta za přechod k jinému operátorovi zřejmě klesne

BRAND24

Zpět do pravěku. Vodafone zdraží hovory, zavádí účtování po minutách

Virtuální operátoři mají lepší tarify než O2, T-Mobile i Vodafone. Dají se ušetřit stovky korun

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).