Menu Zavřít

VMware zjišťoval, co firmy očekávají od IT v roce 2013

19. 3. 2013
Autor: Redakce

Na konci roku 2012 uspořádala společnost VMware průzkum mezi malými a středními firmami napříč Evropou zaměřený na tři hlavní otázky – jakým výzvám v oblasti IT firmy čelí, jak IT podporuje firemní růst a jak mohou firmy vylepšit svou výpočetní infrastrukturu. VMware v rámci výzkumu identifikoval řadu klíčových trendů, které popisují, jak malé a střední firmy řeší reálné problémy z oblasti IT.

Mnoha malým a středním firmám v Evropě dělají největší starost hardwarové náklady a kapacita. Téměř čtvrtina respondentů (23 procent) považuje tyto oblasti za nejtíživější otázku pro rok 2013. Firmy bojují s napjatým rozpočtem a snaží se ze svých omezených zdrojů vytěžit co nejvíce. Jedním z možných řešení je zaměřit se na konsolidaci existujících IT zdrojů a jejich efektivnější využití. Například díky virtualizaci lze dramaticky zvýšit kapacitu serverů a zautomatizovat provoz. Další možnost, jak vyhovět požadavkům trhu, vidí firmy v cloudu a v řešení software jako služba (SaaS). Díky cloudu nemusí menší firmy budovat a udržovat vlastní IT systémy, ale mohou platit jen za ty služby, které skutečně potřebují, ve chvíli, kdy je potřebují. Ušetří tak náklady na pořízení, provoz a údržbu fyzické infrastruktury.

Ke klíčovým trendům mezi menšími firmami v Evropě patří i zvýšený zájem o řešení pro zotavení po havárii a plynulost podnikání. Dvacet tři procent respondentů uvedlo, že zotavení po havárii je jednou z výzev, se kterými se budou v roce 2013 potýkat. To vypovídá o důležitosti, s jakou firmy pohlíží na svou IT infrastrukturu, zvláště na systémy, které jsou zodpovědné za provoz platebních transakcí nebo monitorují požadavky zákazníků. Pokud některý z těchto systémů nefunguje správně, může se to negativně projevit na příjmech společnosti. Pro malé a střední firmy je mnoho řešení pro plynulost podnikání nedostupných z důvodu vysokých nákladů, pokud však využijí výhody virtualizačního softwaru, proces zotavení po havárii bude jednodušší a cenově efektivnější. V současné době nejpokročilejší a nejrozšířenější virtualizační platforma VMware vSphere obsahuje všechny potřebné funkce pro zvýšení efektivity a zajištění plynulosti podnikání i pro nejnáročnější firemní aplikace. Firmy tak mohou snížit své provozní náklady na IT až o 30 %.

Virtualizace, cloud a software jako služba byly v rámci výzkumu identifikovány jako vhodné nástroje pro zvládání speciálních požadavků, kterým malé a střední firmy čelí. Ekonomická budoucnost Evropy je stále nejistá a nasazení správných IT řešení pomůže menším firmám koncentrovat se na rozšíření podnikání a splnění požadavků zákazníků. VMware coby lídr v oblasti virtualizačních a cloudových řešení je ideálním partnerem, který malým a středním firmám pomůže na cestě k pokročilému, efektivnímu IT.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).